El BLOC-Coalició Compromís a l’Ajuntament de Dénia ha presentat dues mocions per al pròxim plenari: una, donant suport als treballadors de RTVV i en contra de l’ERO anunciat per l’ens i l’altra, a favor del corredor Mediterrani que uneix Andalusia i França pel litoral, passant per les capitals valencianes.

Per una banda, reivindiquen la Radio Televisió Valenciana com a mitjà de comunicació propi dels valencianes i les valencianes i des d’on poder informar a la ciutadania de la seua realitat més propera, la de les nostres comarques, i alhora la de la resta del món.

Així, en la moció presentada a l’Ajuntament de Dénia, es demana l’adhesió al manifest elaborat per la plataforma “Sí a RTVV”, que manifesta en els seus principis la defensa d’una ràdio i televisió valenciana com a servei públic fonamental per a la defensa i l’ús de la nostra llengua, el coneixement de la realitat territorial i cultural valenciana i la cohesió social.

El BLOC-Compromís de Dénia, sol•licita, a més a més, al President Alberto Fabra la retirada de l’ERO, que afecta els treballadors que no han estat la causa dels problemes econòmics de l’ens. Per a Josep Crespo, regidor de Compromís a Dénia, la televisió pròpia hauria de servir per a “la projecció de la nostra llengua i cultura, la difusió del nostre patrimoni natural, i alhora convertir-se en el motor de la indústria audiovisual valenciana”

Per una altra banda, el grup BLOC-Compromís per Dénia ha presentat una moció per reafirmar el seu suport al corredor Mediterrani que uneix Andalusia i França pel litoral, passant per les capitals valencianes, i reclama al Govern Central que pose en marxa totes les incitatives politiques i econòmiques necessàries per executar-lo.

Per al BLOC, ha costat molts anys de revindicacions del País Valencià que la Unió Europea considerara prioritari el corredor ferroviari mediterrani, que uneix Andalusia i França pel litoral, unint les capital valencianes. El corredor mediterrani és una oportunitat històrica i única per a Comunitat Valenciana i per l’Estat Espanyol de progrés econòmic perquè permetrà reforçar a la comunitat en la nova dinàmica de comerç internacional.