Dins el cicle “El BLOC torna a caminar”, el BLOC-Compromís de Dénia ha programat una nova excursió per al pròxim diumenge, 25 de març. Aquesta ruta serà en sentit circular per gaudir de les vistes del Montgó i de la Mediterrània. L’hora d’eixida és a les 8’30 hores des de l’explanada de Torrecremada. A continuació trobareu l’itinerari complet. Les persones interessades en rebre més informació de les excursions han d’escriure un correu a [email protected].

 ITINERARI

Aquesta és una excursió que farem en sentit circular i així podrem gaudir de vistes interessantíssimes del Montgó i de la Mediterrània, així com de la vegetació existent (més de 650 espècies diferents de flora), que va ser un dels motius principals de la seua declaració com a Parc Natural, ara que commemorem enguany el 25é aniversari. Ens concentrarem a l’explanada de Torrecremada per anar al Faralló que és on començarem a caminar.

Després de passar per vàries urbanitzacions i pel corral del “Barbero”, anirem, pel camí de la colònia, cap a la cova del Camell. Pujarem a les Planes on, a prop del camp de tir, esmorzarem. Només creuem la carretera visitarem el famós Avenc i tornarem pel camí que ens durà a la torre del Gerro on farem un descanset per beure.

Al voltant de la torre del Gerro veurem molts exemplars del Carduncellus dianius o card sant del Montgó. Aquesta herba santa és difícil de localitzar en altres indrets. Ja només ens quedarà la baixada fins a Les Arenetes i, vora mar, arribar al lloc de partida.

És l’hora de veure la comunitat de fenoll marí i la carlota marina.

També podrem veure espècies endèmiques de semprevives com el Limonium Riguali. També trobarem interessants endemismes diànics com la corretjola valenc1iana (Convolvulus valentinus) i dianicopitiusencs com la Centaurea rouyi.