Dénia és molt més que “sol i platja”

El regidor del BLOC a l’Ajuntament de Dénia, Josep Crespo, després d’escoltar les valoracions de l’equip de govern sobre la presència de la nostra ciutat a FITUR, critica que l’equip de govern continue oferint el mateix de sempre de cara al turisme i que no haja aportat res en aquesta nova edició de la Fira Internacional. “Tot i que ho han amagat sota la gastronomia i la nàutica, al remat, només estan venent que a Dénia tenim bones platges, que es menja molt bé i una oferta nàutica de qualitat, és a dir, més del mateix”, afirma el regidor.

A banda de no estar d’acord en aquesta manera que té l’equip de govern de vendre el turisme de la nostra ciutat, el BLOC opina que si Dénia vol vendre platges, primer haurà d’invertir en elles. Ara mateix, les platges de Dénia no compleixen els requisits mínims per ser de qualitat, hi ha molta feina que fer abans. I per altra banda, el BLOC és de l’opinió que l’oferta turística de Dénia s’ha de diversificar, no podem estar sempre venent el mateix. “Sincerament, crec que no cal anar a FITUR per a vendre al món una Dénia de sol i platja, que a més, deixa molt que desitjar”, explica Crespo.

Segons les afirmacions de la regidora de Turisme, Pepa Font, a FITUR s’han esgotat els fullets informatius del Parc Natural del Montgó. Per al BLOC, això és un senyal de que la gent no només busca anar a la platja en vacances. Tot i això, fa anys que no s’inverteix en la millora del Parc Natural, tenim tot un patrimoni natural que no sabem vendre, i ara resulta que el turista ho està demanant. S’hauria de potenciar molt més el Parc Natural del Montgó, amb visites guiades i rutes senyalitzades.

El BLOC està d’acord amb què la gastronomia siga una de les banderes de Dénia però hi ha molt més. El castell, els barris històrics i el patrimoni en general, són un gran atractiu per al turisme cultural, així com també ho és el medi natural.

En la seua valoració, l’edil de Turisme ha expressat la seua satisfacció per l’interés que ha mostrat el turisme nacional de comprar vivendes de segona residència. Respecte d’això, el BLOC discrepa, ja que creiem que Dénia ha d’augmentar la seua oferta hotelera i atraure un turista de qualitat que es gaste els diners a Dénia i no només que vinga a menjar, sinó també a dormir. Donada l’elevada taxa d’atur i l’actual crisi econòmica que pateix l’Estat Espanyol, s’hauria d’atraure un turista europeu que demana molt més que el sol i la platja.

Segons el BLOC, podem fer més atractiva la nostra ciutat, hem de donar valor al nostre patrimoni, el castell de Dénia ha de ser un dels nostres baluards, els barris de les Roques i de la Mar han de guanyar en atractiu. Tenim un casc històric amb empremtes dels diferents pobles que per ací han passat, això no ho tenen tots, i nosaltres ho hem de fer visible. Un canvi és necessari, una nova visió, perquè en el fons tots volem el mateix, un futur millor i per això el BLOC considera que és imprescindible anar més enllà del model actual de sol i platja. Tenim la sort de poder oferir molt més i ahí està el que ens pot diferenciar i enfortir com a destinació turística, no som només platges, Dénia és també història, patrimoni, cultura, gastronomia i medi natural. El BLOC vol fer una Dénia més completa i per tant molt més atractiva per als visitants i per als habitants de la nostra ciutat.

Diversificació i reactivació de l’economia

Com ja ha dit el BLOC en altres ocasions, és indubtable que el turisme és un dels principals motors de l’economia al País Valencià i per això hem de repensar bé les accions en aquest àmbit, el BLOC vol un turisme responsable i generador de riquesa i ocupació a tot el territori. Segons Josep Crespo: “el turisme ha de continuar sent una activitat important per a la nostra ciutat i ha de guanyar qualitat i competitivitat. Tenim debilitats com la deficient comunicació, però també fortaleses com la gran experiència acumulada i l’atractiu natural.”

Per al BLOC, l’actual model urbanístic, basat en l’ocupació massiva de la nostra costa, clarament estacional i consumidor en excés de recursos no és viable, és un model que s’esgota i no ens porta a un futur millor. “Dénia encara té oportunitats per millorar i explotar, vivim en una ciutat mil•lenària, rica en patrimoni i activitats culturals que amb l’adequat suport ens pot fer anar un pas més enllà”, ha explicat Crespo.

Per altra banda, el BLOC, a través del seu regidor, Josep Crespo, opina que no s’ha d’oblidar la indústria de la nostra ciutat. No hem de viure només del turisme sinó que cal potenciar el sector industrial de Dénia, ja siga millorant els polígons industrials o destinant més ajudes a aquest sector.

Millora de les comunicacions

Per altra banda, el BLOC, tota aquesta oferta turística hauria d’estar complementada per unes bones comunicacions. La nostra ciutat sembla que està aïllada, i no només perquè no tenim tren, sinó per la imatge de les estacions de transport de què disposa; tant la d’autobusos, com la marítima necessiten una llavada de cara. “Amb quina imatge rebem els turistes que arriben a Dénia en autobús o en vaixell?”

Arxivat en: Economia i Ocupació

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *