Són necessàries dos estacions tan pròximes?

El regidor del BLOC-Coalició Compromís a l’Ajuntament de Dénia, Josep Crespo, critica l’anunci d’una nova estació de tren a Ondara, que estarà només a 4 kilòmetres de la de Dénia. Per al BLOC, aquestes són promeses per evitar disputes entre els dos alcaldes del PP, Kringe i Ferrando; les dos estacions serien una despesa innecessària i a més aconsegueixen retardar l’arribada del tren a Dénia, després de tants anys de lluita.

El Consell ha volgut acontentar l’alcalde d’Ondara, Ximo Ferrando, i també a la de Dénia, Ana Kringe, després que ambdós s’enfrontaren per reivindicar l’estació a la seua població. D’aquesta manera, s’han promés dos estacions, una a cada terme municipal i que estaran situades només a 4 km de distància.

Per a Josep Crespo, això suposa una despesa innecessària: “no fan falta dos estacions en tan poc d’espai, és evident que això suposaria una despesa extralimitada, i precisament no són diners el que sobren ara. Crec que això són només promeses que no es portaran a terme i que a més, retardaran l’arribada d’aquesta infraestructura tan necessària per a la nostra ciutat”.

El BLOC creu en la necessitat de l’arribada del tren a Dénia, no tan per la connexió amb Gandia sinó per la importància de què Alacant i València estiguen unides per una xarxa ferroviària. “Dénia no ha de ser final de trajecte, sinó una parada d’un tren de la costa que continue a les dos ciutats més importants del País Valencià, no és important la seua ubicació, això ja és responsabilitat de la Conselleria, i així ho decidiran els seus tècnics, el que és important és que es faça el tren i que es faça prompte”, ha explicat Crespo.

Ja en el seu moment, Crespo va qualificar d’”irresponsables” els enfrontaments entre Dénia i Ondara per l’estació de tren, i que tant Kringe com Ferrando saben que el tren no es farà, que no hi ha diners per auna estructura com aquesta. 11 Crespo insisteix en què cal reivindicar el corredor mediterrani i no només aquest 32 kilòmetres de via fèrria que uneixen Gandia i Dénia, ja que això no li interessa al Ministeri de Foment, que ha fet des de sempre “un plantejament radial de les infraestructures espanyoles”.

El BLOC ha insistit en què la ubicació de l’estació no és el més important, tot i que sí que considera que Caragusos és la millor zona, i que hauria de comptar amb una bona connexió amb el centre de la ciutat.

Arxivat en: Urbanisme i Medi Ambient

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *