El ple de les Corts Valencianes ha rebutjat hui, amb els vots en contra del PP, la iniciativa legislativa popular (ILP) impulsada per Compromís amb l’aval de 66.000 signatures per tal de crear una xarxa pública d’escoles infantils de 0 a 3 anys. A Dénia, durant el primer trimestre de 2011 es van arreplegar vora 600 signatures entre els deniers i denieres que van donar suport a aquesta iniciativa.

El BLOC de Dénia ha lamentat que es tire arrere una proposta com aquesta ja que l’escolarització infantil és molt important en el desenvolupament personal i en l’àmbit socioeconòmic d’un país, atenent als criteris d’organitzacions internacionals com UNICEF.

L’objectiu d’esta Proposició de Llei era que la Generalitat dotara a la Conselleria d’Educació, en un termini màxim de 3 anys, de tots els mitjans oportuns per poder atendre tota la demanda efectiva d’educació infantil. Per a tal fi la Generalitat i les administracions locals constituirien la xarxa d’escoles infantils de titularitat pública de la Comunitat Valenciana.

Per a Compromís, “regular l’educació de 0-3 anys suposa avançar l’inici de la socialització dels nostres xiquets i xiquetes, una escolarització a estes edats, com s’ha pogut comprovar, contribueix a reduir considerablement el fracàs escolar, un problema en què desgraciadament al País Valencià som líders”.

Per això, Josep Crespo, regidor del BLOC a Dénia, lamenta que el PP no haja tingut en consideració aquestes premisses i haja tombat la iniciativa. “Amb l’aplicació d’esta llei es crearien milers de llocs nous de treball directes, i això és fonamental en els temps que corren”, ha explicat Crespo.