El regidor del BLOC- Compromís a l’Ajuntament de Dénia, Josep Crespo, ha criticat la tardança del regidor d’Hisenda, Vicente Chelet, per tal de portar a terme la seua promesa de solucionar la doble pujada de l’IBI que afectarà tota la ciutadania deniera. Fa setmanes que el govern de Rajoy va aprovar la mesura que afectaria a Dénia per partida doble i el govern municipal continua sense fer res per evitar-ho. Per altra banda, aquesta coalició es pregunta com s’ho farà l’alcaldessa per fer que paguen les vivendes que fins ara no estaven incloses al padró.

Una vegada més, l’impost de l’IBI està a l’ordre del dia a Dénia. Ahir es van reunir les associacions dels veïns i van acordar demanar la revocació del punt del plenari que acorda la pujada. El BLOC ha donat tot el seu suport a aquestos col•lectius ja que, recorda, que el regidor d’Hisenda Vicente Chelet es va comprometre a fer alguna cosa per evitar que finalment s’aplicara aquesta doble pujada.

Josep Crespo ja ha indicat en diverses ocasions que “l’increment dels impostos no és la solució als problemes econòmics de l’Ajuntament” i continua incidint en la falta de previsió del govern en matèria econòmica, sobretot, després de l’anunci de la pujada de l’IBI anunciada pel nou president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ja que aquesta se sumarà a la ja anunciada per a la nostra ciutat.

Crespo ha proposat diverses vegades que en compte de pujar els impostos s’haurien de reduir les despeses i va criticar que els regidors de l’equip de govern es pujaren el seu sou només començar la legislatura.

Per una altra banda, davant de l’anunci de l’alcaldessa assegurant que les vivendes que no paguen IBI estarien incloses en el padró abans que s’acabe l’any, el regidor del BLOC, Josep Crespo, es pregunta com s’ho farà, de fet, no entén com això no s’ha fet encara. “I el que més em sorprén de tot és que l’alcaldessa no sàpiga encara quantes vivendes hi ha que no paguen aquest impost. Fan les coses al revés. Primer haurien d’haver-les comptat”, ha expressat el regidor. El BLOC es pregunta, a més a més, quan començarà aquest procés de recompte i de recaptació.

PRESSUPOSTOS

Pel que fa als pressupostos generals del present exercici, el BLOC critica que a hores d’ara, a meitat del mes de febrer, l’oposició no tinga notícia alguna de la presentació de les previsions econòmiques. El regidor d’Hisenda ha anunciat davant la premsa que els presentaria en el plenari del pròxim mes de febrer però els partits de l’oposició encara no en tenen coneixença de manera oficial, i tampoc se’ls ha lliurat cap document. “Una vegada més, aquest equip de govern fa les coses a la seua manera, és a dir, a última hora i sense cap tipus de diàleg. Estem segur que els pressupostos ens arribaran dos dies abans del ple quan no tinguem quasi temps d’estudiar-los i menys encara de fer algun tipus de proposta”, s’ha queixat Josep Crespo. El regidor espera, almenys, que s’haja retallat el capítol de despeses.