El regidor del BLOC de Dénia, Josep Crespo, ha explicat en roda de premsa este matí que ara que ha tornat a estar d’actualitat el tema de les prospeccions petrolíferes a les nostres costes, la postura del BLOC continua sent la mateixa, “aquestes pràctiques no ens beneficien en res, cal apostar per les energies netes, renovables i respectuoses”. Respecte a l’anunci del nou ministre del PP de reformar la llei de Costes, Crespo ha manifestat el seu desacord perquè el que s’ha de fer és protegir el nostre litoral i no al contrari.

La polèmica per les prospeccions petrolíferes torna a estar d’actualitat, sobretot després que el nou govern de l’Estat anunciara que aquestes pràctiques prompte arribaran a les nostres costes. Josep Crespo lamenta que aquest tema porte al PP a una “guerra” dialèctica i que finalment no es prenga cap mesura al respecte i reitera l’oposició del BLOC a la utilització d’energies fòssils, contaminants i destructores del nostre paisatge i territori.

“És temps d’energies netes, renovables i respectuoses amb el medi ambient. Hem de triar quin camí volem seguir i el BLOC aposta per un futur més respectuós i sostenible que assegure als nostres fills un espai digne per a viure”, ha explicat el regidor. Crespo ha instat al PP de Dénia per tal que pressione els governs de València i Madrid per tal que no es porten a terme aquestes pràctiques.

El regidor lamenta, a més a més, que el govern del PP retalle en energies renovables. Pel que fa a la Llei de Costes i que afecta als “xiringuitos” costaners, Crespo s’ha queixat de la promesa que s’ha fet des del govern central del PP de voler reformar aquesta llei sobretot per tal de desprotegir les zones on ja s’ha construït abans. “Si el que volem és un turisme de qualitat el que hem de fer és protegir la nostra costa i no fer exactament el contrari”, ha expressat Crespo.

En un altre ordre de coses, Josep Crespo ha expressat el seu total acord en el nou concurs de cuina creativa que organitza l’Ajuntament i que promocionarà la gamba roja de Dénia, però ha lamentat que sempre vullguen vendre el mateix, és a dir, “a la nostra ciutat tenim altres coses que promoure, tal i com he dit altres vegades, com ara el patrimoni, el medi ambient, etc, i el que s’ha de fer és invertir en això i no sempre en el mateix: sol, platja i gastronomia. Dénia és molt més que això”, ha dit el regidor. Crespo ha criticat que aquest concurs es faça al Mercat Municipal i que no s’haja oferit als comerciants participar en la campanya de l’aparcament gratuït per als clients.