El regidor del BLOC de Dénia, Josep Crespo, i el secretari local, Sebastià Garcia, han comparegut aquest matí en roda de premsa per tal d’explicar la seua postura sobre la polèmica del tren que sembla que ja reviscolat l’última setmana. El BLOC de Dénia qualifica que tant PP com PSOE fan un ús electoral d’aquesta infraestructura, que només se’n recorden del tren quan s’acosten eleccions i que totes aquestes promeses i polèmiques sobre la ubicació de la futura estació són només una “cortina de fum” que amaga l’engany i les mentides que s’han dit sobre el tema.

Josep Crespo, ha manifestat que creu en la necessitat de l’arribada del tren a Dénia, no tan per la connexió amb Gandia sinó per la importància de què Alacant i València estiguen unides per una xarxa ferroviària. “Dénia no ha de ser final de trajecte, sinó una parada d’un tren de la costa que continue a les dos ciutats més importants del País Valencià, no és important la seua ubicació, això ja és responsabilitat de la Conselleria, i així ho decidiran els seus tècnics, el que és important és que es faça el tren i que es faça prompte”, ha explicat Crespo.

El regidor ha qualificat de “desafortunades” les declaracions de l’alcalde d’Ondara, tractant d’arrossegar l’estació al seu terme municipal. Així mateix, opina que les de l’alcaldessa de Dénia, Ana Kringe, són unes afirmacions “demagògiques”. “És una irresponsabilitat molt gran aquest enfrontament entre Dénia i Ondara i això demostra que fan una política de campanar; és evident que tant Kringe com Ferrando saben que el tren no es farà ara, que no hi ha diners per a una infraestructura com aquesta”, ha manifestat Josep Crespo.

En la mateixa línia, el secretari local del BLOC, Sebastià Garcia, ha denunciat la manipulació que s’ha fet sobre aquest tema. “Si no s’ha fet el tren quan hi havia diners i quan s’han donat totes les possibilitats polítiques, amb el PP i el PSOE al govern estatal i autonòmic, és evident que no es farà ara, que no hi ha diners, el que passa els que els interessa remoure el tema just en aquest moment que arriben les eleccions generals”, ha explicat Garcia.

El secretari local insisteix en què cal reivindicar el corredor mediterrani i no només aquest 32 kilòmetres de via fèrria que uneixen Gandia i Dénia, ja que això no li interessa al Ministeri de Foment, que ha fet des de sempre “un plantejament radial de les infraestructures espanyoles”. Garcia ha insistit en què la ubicació de l’estació no és el més important, tot i que sí que considera que Caragusos és la millor zona, i que hauria de comptar amb una bona connexió amb el centre de la ciutat.