El BLOC de Dénia ha presentat festa dedicada al poeta Vicent Andrés Estellés que tindrà lloc el pròxim divendres, 16 de setembre, a l’Antic Col•legi Sant Vicent Ferrer de Dénia. L’acte, que començarà a les 21 hores, consistirà en un sopar de cabasset, la lectura de 21 poemes de l’escriptor de Burjassot i l’actuació del cantautor Rafa Xambó.

Aquest acte forma part de la segona Festa Vicent Andrés Estellés, una iniciativa que va començar en juliol de 2010 arran d’una proposta feta a la revista virtual Infomigjorn i que pren com a exemple la festa que es fa a Escòcia cada any per celebrar el naixement del poeta en llengua escocesa Robert Burns (1759-1796). El nostre poeta Estellés va nàixer a Burjassot un 4 de setembre del 1922 i per això durant el mes de setembre veurem com arreu de tot el país es repeteixen festes com la que es farà la pròxima setmana a Dénia.

Tal i com ha explicat el regidor del BLOC, Josep Crespo, aquesta iniciativa té l’objectiu “d’instituir una celebració, de crear un nou recurs amb què cohesionar la gent progressista, promocionar la nostra autoestima i defensar la nostra cultura i llengua d’una manera festiva i popular”. El resultat de l’any passat va ser prou engrescador, tant a Dénia com a la resta de pobles i ciutats de tot el País Valencià ja que hi van participar nombrosos escriptors i poetes, cantautors i músics. La Segona Festa Estellés que enguany torna a organitzar el BLOC de Dénia repetirà l’escenari de l’edició passada i pràcticament el mateix programa d’actes, però amb la participació del cantautor Rafa Xambó, que presentarà el seu nou treball “ANDANES”.

Divendres, a partir de les 21 hores, començarà el tradicional sopar de cabasset i, en finalitzar, en un ambient distés i agradable, començarà el recital de 21 poemes per part de 21 persones diferents de Dénia i de la comarca i que provenen de diferents àmbits. Rafa Xambó intercalarà les seues cançons amb el recital de poesia i ell mateix llegirà l’últim poema triat per a l’ocasió, “Propietat de la Terra”.

El secretari local del BLOC, Sebastià Garcia, ha parlat de la relació de Vicent Andrés Estellés amb Dénia i de l’estima que el poeta li tenia a la nostra ciutat. “És un orgull per a tots els deniers i denieres la difusió que Estellés va fer de la nostra ciutat i aquest homenatge que li fem cada any és un gran encert i una ocasió més per a difondre la nostra cultura, els nostres autors i la nostra llengua. Aquesta és una festa per honorar un dels nostres màxims poetes”, ha expressat Sebastià. El BLOC de Dénia vol convidar a tota la ciutat a participar d’aquest acte cultural que pretén fer passar una vetllada agradable, cultural i entre amics.