El curs escolar comença a Dénia “amb total normalitat” i amb 5.448 escolars d’Infantil, Primària i Secundària

El curs escolar ha començat hui a Dénia, la Xara i Jesús Pobre amb un total de 5.448 escolars d’Infantil, Primària i Secundària incorporats a les aules dels cinc col·legis públics, els tres concertats i el privat, així com els tres instituts. El regidor d’Educació, Rafa Carrió, en la seua visita al col·legi Montgó, ha comunicat que “les classes comencen amb total normalitat”, si bé s’ha observat un descens de 214 alumnes de Infantil i Primària en relació al curs anterior “degut a qüestions socio-demogràfiques com el descens de la natalitat o l’emigració”. No obstant això, sí que s’ha produït un augment (de vora 100 alumnes) a Secundària.

L’Ajuntament ha dut a terme durant els mesos d’estiu treballs de manteniment i millora en centres públics com Cervantes, en el qual s’ha realitzat una obra important de remodelació dels lavabos, el canvi de barana d’accés al centre i a l’edifici Infantil, pintura de la façana i canvi de voladís de la teulada. Tanmateix, al Llebeig s’han retirat les tarimes de dues aules, millorant-se la mobilitat.

El col·legi de la Xara es troba en aquests moments a l’espera de la construcció del nou centre, que en breu formalitzarà la cessió de terreny que falta, amb la qual cosa “les obres podrien començar en un mes”·, segons ha indicat l’edil.  I és que el projecte bàsic ja té el vistiplau del Consell i en els pròxims dies es presentarà el d’execució. Mentrestant, s’ha instal·lat un doble sostre en els mòduls de les aules prefabricades en què els escolars inicien el curs per evitar problemes d’inundacions.

Pel que fa a les aules per a xiquets de 2 anys, Carrió ha assenyalat que “de moment la Conselleria centrarà els seus esforços a incrementar la línia d’ajuts per a alumnes d’entre 0 i 3 anys”, per la qual cosa es descarta incrementar el número de col·legis en Dénia amb aules per a 2 anys, al menys durant este curs. Enguany, també s’adhereixen a la jornada contínua els col·legis Cervantes i Llebeig, tal com van fer el Pou de la Muntanya i Montgó el passat any.

Arxivat en: Cultura i Educació

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *