Medi Ambient presenta el Programa de recuperació d’horta local, el Pla de Producció Ecològica i el Pla de la Diversitat Agrària

La Regidoria de Medi Ambient, Canvi Climàtic i Agricultura ha organitzat dos presentacions obertes emmarcades dins dels objectius estratègics de l’Estratègia de Dinamització Agrària i Territorial 2017/2020 de la Regidoria de medi Ambient, Canvi Climàtic i Agricultura, i incloses dins del Pla d’Acció Local “Dénia&Marina Alta #TastingLife”, base de la iniciativa de Dénia Ciutat Creativa de la Gastronomia.

Els objectius d’Arrels Agràries són l’augment, la promoció i la formació en agricultura ecològica, així com la recuperació i la divulgació de les llavors autòctones tradicionals, el suport a nous productos i la recuperació d’horta. Així, en aquesta línia:

  • El dilluns, 24 de juliol, a les 19.30 hores a la Casa de la Cultura de Dénia tindrà lloc la presentació del I Pla Valencià de Producció Ecològica i del Pla de Diversitat Agrària, amb la intervenció de Josep Roselló, cap de Secció de Tecnologia, Projectes i Recursos del Servei de Producció Ecològica, Innovació i Tecnologia de la Generalitat.
  • El divendres, 28 de juliol, a les 19.30 hores, a la Casa de la Cultura també, es presentarà el Programa de recuperació de l’horta local, Banc de Terres.

Fa unes setmanes, l’Ajuntament aprovava les bases reguladores per a la seua creació i funcionament. Del que es tracta, segons ha explicat Josep Crespo, regidor de l’àrea, “ es de recuperar superfície agrícola, facilitar l’accés a la terra a més productors, i donar suport als productors actuals que per diferents motius no arriben a treballar totes les terres, implicant també un augment del producte local, en quantitat i varietat”.

Arxivat en: Urbanisme i Medi Ambient

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *