Arriba la Setmana del Medi Ambient i els Oceans amb múltiples activitats

El regidor de Medi Ambient, Josep Crespo, ha presentat la programació d’activitats que la regidoria, amb la col•laboració d’associacions, empreses i ONG, ha organitzat la setmana del 3 al 9 de juny amb motiu del Dia Mundial del Medi Ambient (5 de juny) i el Dia Mundial dels Oceans (8 de juny).

Dissabte, 3: jornada a Torrecremada

La primera jornada, el dissabte 3 de juny, estarà dedicada a l’alimentació, la salut, la relaxació i la música a la natura en el parc de Torrecremada com a escenari. De matí i de vesprada, de 10 a 13 hores i de 18 a 20 hores, es faran visites guiades als horts urbans del parc, ateses pels usuaris que els treballen. S’ofereix participar en el taller demostració sobre cuina mediterrània saludable amb verdures de l’horta ecològica. La participació és gratuïta i el nombre de places limitat, per la qual cosa cal fer una inscripció prèvia, abans del 2 de juny, enviant el nom complet i telèfon de contacte a l’adreça de correu electrònic deniaviva@ayto-denia.es. La vesprada s’omplirà d’activitats de relaxació a la natura amb els tallers de pilates i tai txi-txi kung, impartit per Sonia Aguilocho i Miguel Signes. Poc després està programat un passeig sensorial en silenci pel parc, i  a càrrec de Trini Llopis i Miquel Cebrià, del col·lectiu dansarins de la Marina Alta, es realitzarà una sessió de danses meditatives. Per a finalitzar la jornada se celebrarà un concert de melodies sanadores a la natura, a càrrec de Gema Rodríguez.
Diumenge, 4 de juny: Cens del corriolet camanegre i Excursió en família

“Descobreix l’habitant fantasma de les nostres platges” és el títol de la segona jornada, organitzada per la Regidoria i l’empresa Magic&Nature, una activitat dedicada al corriolet camanegre, una espècie catalogada com a “vulnerable” atés que la seua població ha anat disminuint en els últims anys, malgrat tenir un paper fonamental.

L’activitat començarà a les 9.30 hores en l’Estació martítima amb una xarrada-col·loqui que donarà a conéixer en profunditat les característiques d’esta espècie, els seus hàbitat i les problemàtiques al seu voltant. A continuació es desplaçaran fins a la platja dels Molins per a elaborar un cens del corriolet camanegre a les platges de Dénia que s’incorporà al còmput de l’espècie en la Comunitat. Es compta amb la col·laboració d’un grup de 1r de Batxiller de l’IES Núm.3 de Dénia en l’elaboració del cens. En acabar, els participants aniran a la platja del Raset, on hi haurà una carpa informativa. Tota persona interessada a participar com a voluntària en la confecció del cens ha inscriure’s prèviament enviant un missatge a l’adreça magicandnature16@gmail.com.

També el diumenge 4 de juny està prevista l’última eixida del programa “Excursions en família” d’esta temporada. L’excursió planteja un recorregut per la torre del Gerro, les Planes i el port de Xàbia, tornant a Dénia amb embarcació.

El 5 i 6 de juny: documentals i taula redona

A les 19 hores, a la sala del col·legi Llebeig, es projectaran dos documentals de temàtica mediambiental.

El primer: Diálogos con la naturaleza: construyendo puentes de vida, és una projecció de 42 minuts realitzada per Pau Soler i Alexander Rincón per a l’Institut Humbolt i tracta de l’impacte mediambiental de l’arribada del progrés a terres verges. A l’activitat, organitzada per l’associació SOS Natura, li seguirà una taula redona sobre les problemàtiques mediambientals de Dénia i la Marina, amb un debat sobre els conflictes ambientals, solucions i alternatives.

El dimarts serà el torn de Aillats, la memòria de Columbretes, un projecte audiovisual que té com a objectiu recuperar la memòria dels habitants de l’arxipèlag.  Ha estat realitzat per Patricia González, Eva Mestre, Xavi del Señor i Fernando Ramia. S’encetarà una taula redona a l’acabar el film.

Dimarts, 6 de juny: Voluntariat i albirament de cetacis

Des del 6 de juny i durant tres setmanes, el catamarà de l’associació Edmaktub estarà arreplegant dades sobre el pas de cetacis i aus marines per la costa. Les eixides estan obertes al públic que vullga embarcar com a voluntari en les tasques d’albirament diàries. Les Les places són limitades i es requereix inscripció prèvia al correu electrònic deniaviva@ayto-denia.es.

Dijous, 8 de juny: Solta de tortugues

La setmana continua amb una solta de tortugues, procedents de l l’Àrea de Recuperació i Conservació d’Animals ARCA del Mar de l’Oceanogràfic de València, en la platja Punta del Raset. S’hi faran tres soltes al llarg del matí, a les 10, les 11 i les 12 hores. La Regidoria de Medi Ambient ha convidat a participar a tots els col•legis i instituts de Dénia.

Diumenge 9 de juny: Gimcana

La Setmana del Medi Ambient i els Oceans acaba el 9 de juny amb una gincana per a totes les edats en què els participants aprendran sobre l’entorn natural per mitjà del joc. Serà de 18 a 19.30 hores en el Centre d’Interpretació del parc natural del Montgó, al Bosc de Diana. Les inscripcions han d’adreçar-se al correu magicandnature16@gmail.com.

Arxivat en: Urbanisme i Medi Ambient

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *