Dénia fomenta l’agricultura i el producte local amb la creació del Banc de terres agrícola

El regidor de Medi Ambient i Canvi Climàtic, Josep Crespo, porta al ple ordinari de maig les bases reguladores per a la creació i funcionament del Banc de terres agrícoles. Es tracta d’una iniciativa que permetrà “recuperar superfície agrícola, facilitar l’accés a la terra a més productors, serà un suport als productors actuals que per diferents motius no arriben a treballar totes les terres que tenen i suposarà també un augment del producte local, en major quantitat i més varietat” segons ha explicat l’edil.

Segons les bases reguladores del Banc de terres, l’Ajuntament de Dénia tindrà el paper d’intermediari entre el propietari de les terres i la persona interessada a conrear-les, treballarà en la custòdia d’aquestes terres privades, realitzarà labors d’assessorament d’ambdues parts i fomentarà el consum d’aquests nous productes locals.

Els propietaris que donen d’alta una parcel•la en el Banc de terres hauran de mantenir-les en l’oferta un mínim de dos anys.

El Banc de terres agrícoles forma part del projecte  “Dénia&Marina Alta Tastinglife” pel qual es va obtenir el reconeixement de Ciutat Creativa de la Gastronomia de la UNESCO al desembre de 2015.

Arxivat en: General, Urbanisme i Medi Ambient

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *