El BLOC-Coalició Compromís de Dénia ha comparegut este matí en roda de premsa per fer una primera anàlisi dels pressupostos generals i per explicar quina és la situació de l’ARI de les Roques. En primer lloc, el regidor Josep Crespo ha criticat que l’equip de govern no ha sabut gestionar els diners públics i que per això seran els veïns els més perjudicats. S’ingressaran 4 milions d’euros d’impostos per a fer zero inversions.

Pel que fa als pressupostos, el regidor Josep Crespo ha fet una primera anàlisi general i ha advertit que els ciutadans de Dénia pagaran en forma d’impostos directes i indirectes la mala gestió de l’equip de govern, ja que s’arreplegaran vora 4 milions d’euros en impostos i no s’invertirà res en millorar la nostra ciutat.

Crespo ha lamentat que no s’haja retirat la doble pujada de l’IBI, “tinc claríssim que mai no s’ha tingut cap interés en rectificar l’errada ja que no s’ha fet cap informe que demostre que aquest doble impost es pot llevar, com s’ha fet en altres poblacions”.

El regidor del BLOC-Compromís ha destacat també que en el capítol 5 referit als ingressos patrimonials hi ha una diferència de dos milions d’euros respecte als pressupostos de 2011 i que corresponien a la partida de la pedrera de Gata. Així, per tant, Crespo conclou que no és que no reben transferències de l’estat o de les autonomies, com s’ha queixat el regidor d’Hisenda, és que simplement han retirat aquesta partida de dos milions d’euros i per això aquesta diferència amb l’exercici anterior.

Pel que fa al capítol 3, que té mig milió de superàvit, Crespo ha recordat que això demostra la mala gestió del govern ja que significa que fins ara no s’havia pagat els proveïdors i per tant, no s’estaven pagant interessos. Ara sí que es paguen però amb interessos de demora, “si s’haguera pagat en el moment que tocava, això no passaria i s’haurien estalviat diners, de nou”.

A banda d’aquesta anàlisi més tècnica, el regidor del BLOC s’ha queixat de les formes amb què s’han lliurat els pressupostos a l’oposició, ja que la premsa n’ha sigut coneixedora abans. “Aquesta actitud individualista i antidemocràtica que demostra l’equip del govern també afecta els veïns de Dénia, ja que Chelet s’havia compromés a passar els pressupostos abans del ple pel Consell de Participació”, ha criticat Crespo.

Pla d’estalvi energètic

Josep Crespo s’ha referit també en roda de premsa a la pregunta que en el passat ple li va fer al regidor de Medi Ambient sobre un pla d’estalvi energètic. Davant l’ajornament de la seua resposta, el regidor del BLOC ha volgut explicar que ell preguntava sobre un Pla d’Estalvi Energètic proposat per la Diputació d’Alacant i al qual s’han adherit 96 municipis, i entre els quals no està Dénia.

Aquest pla ofereix una planificació energètica per intentar estalviar i Crespo lamenta que Dénia no hi estiga dins, ja que és molt important invertir en Medi Ambient per tal de prosperar com a ciutat. “El govern no sap gestionar els recursos que tenim i la no adhesió a aquest pla demostra que tampoc sap estalviar com s’hauria”, conclou el regidor.