La regidoria de Medi Ambient, a través del seu Servei Ambiental Marí, està duent a terme xerrades sobre l’ecosistema marí, la biodiversitat i el fons marí als col·legis de Dénia, dins del cicle “La Mar de Dénia”. Dirigides als alumnes de 6º curs de primària, tenen com a finalitat la divulgació i conscienciació dels valors ambientals de les aigües de la reserva marina.
Durant les xerrades, els escolars coneixen què és una reserva marina, el seu fons marins, la biodiversitat que alberga i els beneficis que ofereix la conservació d’una àrea marina protegida. A més a més, se’ls explica per què Dénia és un punt geogràfic estratègic per a l’observació d’aus marines i cetacis i com albirar i diferenciar, des de costa, algunes espècies que tenim durant tot l’any o per temporades. Per últim, se’ls consciencia de la importància de protegir el mar de la contaminació marina, així com les actuacions en cas de trobar en la platja un cetaci o tortuga varada.
El regidor de Medi Ambient, Josep Crespo, en la seua aposta per acostar la mar als escolars, té previst que els membres del Servei Ambiental Marí i de Pesca impartisquen diferents xerrades, projeccions i activitats dirigides als cursos de primària i secundària, com és el cas de “La pesca a Dénia- Tradició i Cultura” o les visites guiades al barri de pescadors i al moll pesquer.