La XII edició de la nit dedicada al poeta serà el 29 de setembre a les 20.30 hores en el carrer Germans Ferchen.

Un any més, Compromís vol recordar a Vicent Andrés Estellés amb l’organització de la tradicional Festa Estellés dedicada al poeta de Burjassot i a la cultura valenciana. Enguany, ho farà el divendres 29 de setembre, a les 20.30h en el carrer Germans Ferchen, (on té ubicada la seu el col·lectiu) amb el concurs de creació artística i recital “La paraula viva” i un sopar de cabasset.

El col·lectiu ha volgut innovar amb el format organitzant la vetlada entorn d’aquest concurs creatiu “amb el qual volem posar en valor la poesia de Vicent Andrés Estellés a través de la llibertat artística dels participants, bé siga recitant els seus poemes de forma creativa o amb qualsevol tipus de manifestació escènica que fomente la cultura valenciana” ha explicat el secretari local del col·lectiu, Agustí Espí.

Així, en les bases del concurs “La paraula viva”, s’específica que tots aquells que vullguen participar interpretant versos, hauran de fer-ho únicament amb els de la producció literària d’Estellés. Però aquells que opten per realitzar algun altre tipus de manifestació artística (ball, teatre, cant, dans o arts escèniques…) “podran fer-ho amb llibertat creativa, però posant en valor la cultura valenciana d’alguna manera determinada”. Es podrà participar de forma individual o en grup en una sola actuació. El premi consistirà en un viatge per a 2 a Formentera patrocinant per la Fundació Baleària.

Les bases del concurs es podran descarregar en la pàgina web denia.compromis.net i la inscripció podrà fer-se a través del correu [email protected] (especificant dades personals, nombre de participants, idea d’actuació i necessitats tècniques mínimes). També podran apuntar-se presencialment el mateix dia de l’esdeveniment fins a les 20 hores.

Des de l’organització també s’ha comentat que aquells interessats en recitar un poema d’Estelles de forma tradicional i sense participar en el concurs també podran durant el sopar de cabasset. “Animem a tot el món a participar en este esdeveniment en el qual volem incentivar la creació i difusió de la cultura valenciana d’una forma dinàmica, participativa, artística, i donant-li vida a la paraula d’Estellés” ha afegit Espí.

La Festa Estellés de Compromís compleix dotze edicions, i està inspirada en les “Burns Supper” celebrades a Escòcia en honor al poeta Robert Burns. Enguany serà la primera vegada que se celebre este concurs i també la primera vegada que ho faça al carrer Germans Ferchen.