Compromís ha celebrat aquesta setmana un altre dels seus encontres amb representants institucionals, el conegut com Café obert en la cafeteria de la Casa de la Cultura de Dénia. En aquesta ocasió ha sigut el conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, qui ha establert un diàleg amb els diversos assistents, així com ha fet un repàs de les principals fites de la seua conselleria des de 2015. 

Climent va subratllar que “som un territori més amable amb les empreses, més innovador i més sostenible i ho demostren la millora de tots els indicadors econòmics i socials, els quals desmunten el vell tòpic de la dreta que a Compromís no sabem gestionar l’economia”. El conseller va explicar que “superem els nivells d’abans de la pandèmia en els principals indicadors econòmics d’ocupació i atur, les exportacions, la producció industrial, el comerç o la inversió estrangera en el nostre territori”.

Les fórmules, segons va comentar, van ser el suport a la innovació i a la industrialització (amb el Pla Estratègic d’Indústria valenciana o el Pla de Modernització de les Àrees Industrials); el suport a empreses tecnològiques; al comerç de proximitat, multiplicant per cinc les ajudes al sector; o la inversió en cooperativisme, emprenedoria i en energies renovables, entre altres. 

Per exemple, Climent va destacar que “s’han invertit 142 milions per al Pla de Modernització d’Àries Industrials i en el cas de Dénia, s’han portat endavant millores en el Polígon Industrial que han sigut possibles gràcies a la inversió d’un milió d’euros en la Marina”. 

Però les ajudes més significatives que ha rebut el municipi de Dénia han sigut les destinades al Labora per a fomentar l’ocupació, la formació i la inserció laboral, amb un total de 12.116.730 d’euros des de 2015; així com les de Comerç, Artesania i Consum, que han fet possible polítiques per a beneficiar al teixit comercial de la nostra ciutat, un total de 715.724 euros.

Rafa Carrió, candidat a l’alcaldia, ha valorat molt positivament este nou encontre amb el conseller i la seua feina al Botànic, destacant també la recuperació el servei públic de les ITV “per a donar un millor servei, més segur i barat a la ciutadania”.