Compromís va celebrar ahir una nova edició del Café obert amb un representant institucional de la coalició, on convida a participar a la ciutadania per a conèixer què s’ha fet i que es vol fer en un àmbit determinat. En aquest cas la cita va ser amb Enric Nomdedéu, secretari autonòmic d’Ocupació i DG de Labora, per a parlar de creació de treball que, segons destaca el candidat Rafa Carrió “junt a la lluita contra el canvi climàtic, l’enfortiment dels serveis públics i habitatge és prioritat política de Compromís”.

Durant l’encontre, Nomdedéu va fer un repàs de les accions del servei Labora que dirigeix a la Generalitat, el qual amb 12.001.315 d’euros destinats a Dénia des de 2015 ha aconseguit beneficiar a 1.663 persones.

El secretari autonòmic va subratllar que “la prioritat màxima de la Conselleria d’Economia Sostenible que dirigeix Compromís ha estat protegir a les persones treballadores i al teixit productiu valencià, amb recursos necessaris i amb un servei àgil com és Labora que apel·la a la humanització i la territorialització de les polítiques d’ocupació”. A més a més, va apuntar que Dénia té 413 aturats menys que en gener de l’any passat i que en l’àmbit autonòmic “les xifres són positives i haurien d’alegrar-nos”, ja que “feia 15 anys que no hi havia tantes persones amb treball al territori valencià”.

En eixe sentit, va comentar que es continuarà apostant per polítiques per a la creació d’ocupació de qualitat, pel foment de la contractació de joves i d’aturats de llarga duració, contractació indefinida de diversitat funcional i persones en risc d’exclusió social; així com ajudes a l’emprenedoria i als autònoms; els projectes d’ajuda territorials i microempreses; per a la formació professional; o les subvencions a les corporacions locals per a la contractació, entre altres.

Per últim, també es va parlar de l’aposta de Compromís per la reducció de jornada a 32 hores que ja s’ha posat en marxa amb ajudes a empreses que volen transitar cap a este model productiu. Segons Nomdedéu “un model que millora la productivitat, el medi ambient i la vida de les persones sense que supose un perjudici per a les empreses”. Va reiterar que “empreses amb esta jornada ja estan veient resultats” i que “sabem que la proposta és diferent per a cada sector, és una mesura voluntària i en mans de cada empresa està decidir com compactar la jornada setmanal”.