Compromís per Dénia ha tornat a manifestar-se sobre el “Pla Ábalos” d’implantar peatges en les autopistes i autovies, i ho ha fet amb una moció que es presentarà en diversos ajuntaments i que també s’ha abordat amb una PNL en les Corts Valencianes; en la qual s’insta al govern a retirar immediatament el pla per a implantar peatges en tota la xarxa estatal a partir de 2024.

I és que, com ja ha recordat Fran Ferri, portaveu parlamentari “implantar peatges en les carreteres va en contra del pacte d’investidura que té el Govern de Pedro Sánchez amb Compromís”. Per això, Rafa Carrió, portaveu local “volem insistir i pressionar des de totes les institucions per a impedir aquesta mesura, tot i que Ábalos diu ara que sols és un debat, nosaltres ho tenim molt clar, no volem pagar, i si s’ha de pagar que s’aplique de manera gradual i primer en aquelles zones que no han estat pagant peatges injustos”. 

En dita moció, Compromís també insta al govern a presentar un pla de xoc amb finançament suficient per a la millora de tota la xarxa de rodalies de l’Estat, i a què redacte el projecte del tren entre Dénia i Gandia per a accelerar la seua execució. “A la Marina i a la Safor el tren ni està ni s’espera” ha dit Carrió, “per la qual cosa hem de seguir reivindicant de forma unànime i denunciant este greuge comparatiu envers la resta de l’Estat, que en el cas de la Marina està multiplicat”.

“No podem voler ser europeus per a pagar peatges, però no ser-ho per a tindre un transport públic homologable al dels nostres països veïns”, explica la moció referent a que el govern justifica esta mesura per les creixents despeses de conservació, pels quilòmetres de peatges de la mitjana de països de la UE, i per a incentivar comportaments sostenibles.

La iniciativa també insta al govern a accelerar la inversió i els treballs d’execució de tots els trams del Corredor Mediterrani per a complir tots els compromisos adquirits. “A l’Estat espanyol li queda molt camí per fer en matèria de transport públic i mobilitat sostenible abans de començar a gravar l’ús del cotxe privat; la transició ecològica serà socialment justa o no podrà ser” insisteixen des de la coalició.