El portaveu municipal de Compromís per Dénia, Rafa Carrió, s’ha reunit avui amb el senador de Compromís, Carles Mulet, per traslladar diverses reivindicacions. En concret, s’ha abordat la preocupació per l’anunci del govern central d’aplicar de nou peatges en autopistes i autovies “quan encara no fa ni dos anys que es va alliberar l’AP-7, aconseguida per la pressió social i política” ha dit Carrió.

De fet, l’edil qualifica d’”injustos” els arguments que aporta Ábalos per a justificar la mesura. En primer lloc: “Entenem que existeix un dèficit, però si el ministre vol igualtat per a tot el territori, que comencen a pagar els que no han pagat un euro en la vida i han tingut les seues carreteres mantingudes a costa dels impostos dels valencians mentre nosaltres pagàvem i repagàvem un peatge durant 50 anys”.

I en segon lloc, demana “coherència” al partit socialista quan justifica que es farà per qüestions ecològiques. “I és que des de Compromís defensem tota mesura de transició ecològica per a reduir l’emissió de gasos dels vehicles, però si estes mesures no van acompanyades d’una inversió conseqüent per a alternatives de transport públic, com el Tren Gandia-Dénia, estem davant d’un nou exemple d’injustícia social, i ja hem vist el poc compromís del govern amb esta reivindicada infraestructura”. 

També han comentat que, en cas de materialitzar-se la primera hipòtesi que contempla el ministeri de cobrar un cèntim per quilòmetre de via d’alta capacitat, per als valencianistes no suposaria una barbaritat “sempre que primer tinguérem una alternativa per a desplaçar-nos pel territori, en la qual el cotxe fora una opció i no una obligació”.

Mulet ha comunicat que s’exigirà una auditoria a l’Estat per a “que es conega quant hem pagat de més els valencians i valencianes, i exigir un equilibri i mesures compensatòries a l’hora de tornar a implantar el pagament en les carreteres”. A més a més, “reclamarem que abans d’implantar qualsevol mesura, existisca un compromís i una inversió real amb el Tren Gandia-Dénia”.