Compromís realitza balanç i desitja més eficiència, coherència i humilitat per part de l’equip de govern

Compromís per Dénia ha realitzat el seu tradicional desdejuni de Nadal amb premsa en el qual ha fet balanç, com sempre, però enguany fora de l’equip de govern.

Per això, el portaveu del grup, Rafa Carrió, ha parlat del paper com a oposició que Compromís vol realitzar des de l’Ajuntament, i no és altre que “el de ser constructius, treballant per la transformació i la millora de la societat, fent polítiques valentes”, al·ludint a les dues mocions presentades.

Una d’elles, la de la creació d’una Mesa de Benestar Animal serà prompte una realitat, ja que Compromís assumirà la nova delegació creada de Benestar Animal. Carrió ha recalcat que “portarem endavant la delegació amb la nostra visió de comptar amb tots els actors implicats en el sector, som partidaris del diàleg i no del pensament únic”. Així mateix, ha volgut recordar que “Compromís sempre ha volgut treballar amb competències, però el que ens va oferir el PSOE a principi de legislatura va ser una burla després de tot”.

Durant la intervenció ha enumerat una sèrie de desitjos, recordant que  “els polítics ens costen més diners ara, per la qual cosa cal que actuen en consonància i tinguem més eficiència”.  Així, ha desitjat en primer lloc que “es posen les piles i porten a bon port projectes com Edificant, el funcionament del Mercat Municipal, el Pla General (el Pormenoritzat), la rehabilitació del Pavelló Esportiu, el Museu Fester, el projecte del solar de Marqués de Campo, el Museu de Cavallers…” En aquest sentit, ha criticat que en alguns assumptes “el PSOE manca de valentia política i voluntat a l’hora de prendre decisions, i estem tardant en veure resultats”, fent referència a la peatoanlització del centre urbà, “després d’haver realitzat un estudi caríssim en la passada legislatura”.

A més a més, ha apuntat que “desitgem una major gestió, previsió i supervisió de les licitacions i contractes, ja que són més regidors, més alliberats i amb més sou, i cal estar més damunt perquè no passen desastres com les obres del col·legi Llebeig o l’absència d’un Mercat Medieval durant el pont de desembre, entre altres”. També ha posat sobre la taula l’absència d’uns pressupostos fins al moment, “no entenem que tenint una majoria, no estiguen a data d’avui amb la facilitat que tindran per a acordar-los”.

També ha afirmat que molts dels mèrits aconseguits fins ara “es van posar en marxa la passada legislatura”, i que “cal enfocar més polítiques i iniciatives cap a la sostenibilitat i la transició ecològica”. No obstant això, hi ha assenyalat que “desitgem que continuen optant per polítiques i iniciatives positives com la instauració del Requisit Lingüístic, el Fòrum DNA, i estem contents amb el bon funcionament de l’obra del col·legi de la Xara amb Edificant”.

Carrió ha volgut deixar clar que les relacions continuen sent cordials i amb bona sintonia, també amb la resta de grups polítics, i ha donat la mà una vegada més al govern de Grimalt a “treballar junts, a anar a Conselleries, i a dialogar, negociar i acordar junts”, recordant-li que “4 anys passen molt ràpid”. També ha desitjat més “humilitat i coherència” per part del govern de Grimalt: “notem prepotència en moltes contestacions i actituds en els plenaris, i cal baixar els fums, no tot el que no fan ells està mal”. I és que “encara que tinguen la majoria absoluta han d’entendre que l’oposició també representem a una part de la societat que ha de ser escoltada”.

Com a conclusió, el valencianista ha volgut destacar que, després d’estos mesos “s’ha demostrat que Compromís fem falta i som necessaris al govern de l’Ajuntament de Dénia”.

En un àmbit més general, ha desitjat més voluntat política per part del PSOE de Pedro Sánchez i Ximo Puig per fer realitat reivindicacions històriques com el Tren Gandia-Oliva-Dénia, o la reversió de Marina Salut.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *