• La Festa en honor al poeta serà el divendres 20 de setembre, a partir de les 20.30 hores, al carrer Vicent Andrés Estellés
  • El concurs premiarà la creativitat i arts escèniques dels participants interpretant els poemes d’Estellés

Un any més Compromís per Dénia vol recordar a Vicent Andrés Estellés amb l’organització de la tradicional Festa Estellés, una nit dedicada al poeta de Burjassot i a la cultura valenciana, i que està inspirada en les “Burns Supper” celebrades a Escòcia en honor al poeta Robert Burns, segons ha explicat el secretari local, Vicent Català, durant la roda de premsa celebrada aquest matí a la seu de Compromís. La cita serà el pròxim divendres 20 de setembre a partir de les 20.30 hores, al carrer que porta el nom del poeta, junt a la Glorieta del País Valencià.

Coincidint amb el X aniversari de la Festa Estellés a Dénia, Compromís ha decidit innovar en el format, creant el I Concurs Estellés “La paraula viva”, amb l’objectiu de “posar en valor la poesia de Vicent Andrés Estellés a través de la llibertat artística dels participants recitant els seus poemes”, ha dit Agustí S.Espí, organitzador del concurs. En altres paraules “el que volem és potenciar la llengua, la cultura i l’art; donar-li vida a la paraula d’Estellés”.

Tal com ha explicat, els participants de cada actuació (en solitari, parella o en grup) podran interpretar els versos d’Estellés de la manera que vullguen i mitjançant la música, la interpretació, el teatre, la performance, la dansa o el cant, entre altres. “El que es valorarà serà la creativitat emprada interpretant o recitant els versos d’Estellés”.

Maria José Garcia ha comunicat que es comptarà amb un Premi especial a la millor actuació que consistirà en un viatge d’anada i tornada a Formentera per a 2 persones, i un accèssit patrocinat per l’Òptica Romany. Per a valorar les actuacions es comptarà amb un jurat compost pel periodista Toni Reig i el poeta Toni Prats.

Les actuacions seran lliures en modalitat i número de participants però no excediran els 15 minuts, així com sols es podrà participar en una actuació. Garcia ha indicat que les bases es podran consultar en la pàgina web denia.compromis.net i que per a inscriure’s caldrà enviar un correu electrònic a l’adreça [email protected], especificant dades personals, número de participants, idea principal de l’actuació i necessitats tècniques mínimes, amb termini fins al divendres 20 de setembre. A més a més, també podran apuntar-se presencialment el mateix dia de l’esdeveniment, fins a les 20 hores.

Els organitzadors també han comentat que aquells interessats en recitar un poema d’Estellés de la forma tradicional i sense participar en el concurs també podran fer-ho, contactant amb algun membre del col·lectiu.

Des de l’agrupació s’anima a tota la gent interessada a participar activament en l’acte el qual “celebrarà la cultura valenciana d’una forma dinàmica, artística i sobretot viva”, així com acostar-se com a espectador a gaudir d’una vetllada en un ambient familiar i festiu.