El grup municipal de Compromís en l’Ajuntament ha realitzat aquest matí una roda de premsa per a comunicar la seua negativa a acceptar les competències oferides pel PSPV per a la pròxima legislatura, unes competències que considera “són una forma de quedar bé de cara a la galeria” però que en realitat “són una burla i una falta de serietat no sols cap a Compromís i els seus votants, sinó cap a totes les persones que esperaven un segon Pacte del Castell”.

L’alcalde es va reunir la passada setmana amb el portaveu Rafa Carrió per a donar-li l’opció de triar entre les delegacions especials de Normalització Lingüística, Agricultura i Pesca, Cooperació i Immigració, Tapis, OMIC, Cementeri i Plagues, després d’haver manifestat repetides vegades en premsa que volia comptar amb Compromís en el govern, així com amb altres partits de la corporació. Anit, després de reunir-se l’executiva del col·lectiu, Compromís considera que l’actitud del PSOE és un menyspreu, ja que “som conscients que no ens necessiten per a governar amb eixe resultat però dir que volen comptar amb nosaltres i oferir-nos estes delegacions és demagògia, una falta d’honestedat, respecte i serietat”. Segons Carrió, “és quedar bé de cara a la galeria”. I és que “esperàvem i ens mereixíem que ens oferiren alguna regidoria amb la qual ja comptàvem, encara que sols fóra una, per a continuar el projecte que vam començar junts”.

Eva Ronda i Vicent Crespo, els dos regidors presents a la roda de premsa junt a Carrió, han recalcat que “estes delegacions són molt dignes i estaríem encantats de portar-les endavant, sempre que ens hagueren tractat amb un mínim de serietat després d’haver estat responsables de moltes de les polítiques i projectes que ells s’han atribuït, i d’haver estat part fonamental de l’avanç i transformació de Dénia”. A més a més, els regidors dubten que, després de tot, “ens oferisquen un pressupost digne per a portar Cementeri o Plagues, o de què puguem fer polítiques valentes i transformades en Normalització Lingüística amb les mans nugades”.

Carrió ha volgut destacar que “nosaltres hem vingut a fer política, no a estar en política, per la qual cosa no estem disposats a vendre’ns a qualsevol preu després de quatre anys treballant colze a colze per a la transformació de Dénia, per un sou major o una cadira més còmoda”.

Per això, la decisió de Compromís per a esta legislatura “és posicionar-nos com una veu al govern constructiva i amb trellat, que actue donant suport a les polítiques socialistes quan toque, i fiscalitzant-les i denunciant-les quan també corresponga, fidels als nostres principis ecologistes, valencianistes i progressistes, i prioritzant l’interés general a  l’interés partidista”.

En aquest sentit, Carrió ha anunciat que el dissabte en la presa de possessió Compromís donarà suport al nomenament de Vicent Grimalt com alcalde, però ha matisat que “com a segona força política treballarem per a què estiguen garantides les polítiques socials, d’austeritat, de regeneració democràtica, d’esquerres i transparents que vam segellar en l’Acord del Castell de 2015”.