Els actuals regidors Eva Ronda i Vicent Crespo acompanyaran a Rafa Carrió en els llocs 2 i 3 de la llista, respectivament

#DéniaEndavant és el lema amb el qual Rafa Carrió aposta per “continuar transformant Dénia de dalt a baix”, segons va afirmar en el seu discurs ahir per la nit a la Sala del Castell, on es van citar quasi 100 persones.

Durant el seu discurs, l’alcaldable va declarar que vol convéncer que “som el canvi que la gent demandava, i que eixe canvi ha de continuar”. “Amb la mateixa il·lusió però amb més experiència” va demanar a la societat deniera “una oportunitat per a seguir endavant”. En aquest sentit, va manifestar que “vull ser el següent alcalde del Bloc-Compromís”, fent referència a Sebastià Garcia “com el millor alcalde que Dénia ha tingut, exemple de polític pròxim i humil”.

Després, en un to personal, va assegurar que es va implicar en política perquè “em van convéncer que era el líder que el projecte necessitava” i que ha portat des dels inicis la positivitat com a bandera perquè “en la vida ja hi ha prou duresa i fredor com per a no governar amb un somriure”. Carrió va recordar el revés personal de salut que va patir durant la legislatura per a emfatitzar eixa necessitat de seguir endavant i “no renunciar mai al compromís amb tota la gent que em va donar suport, perquè mai fallaré als meus principis ni a cadascuna de les persones que formen aquest poble que tant estime”. El seu únic objectiu com a polític, va dir, “és fer de Dénia una ciutat amable, sostenible, pròspera i per a totes les persones”.

El candidat va fer també un repàs dels principals èxits de l’Acord del Castell, i va recordar als presents que “a Dénia també governa Compromís”, afegint que “som com a mínim el 50% responsables dels assoliments aconseguits, sense nosaltres res haguera sigut el mateix”.

De l’equip que li acompanyarà en aquests comicis va subratllar que es tracta d’una llista “representativa del món de les festes, l’esport, la cultura, la sanitat, l’ocupació, l’administració i l’empresa”, i que “és una llista de continuïtat, de confiança, jove i amb experiència”. D’eixe grup de gent va voler anomenar l’absència de Josep Crespo, actual número 2 de Carrió, que “per raons personals” no continuarà en el projecte. “Ha sigut un gran regidor que ha fet un treball destacable en els seus departaments, que ha sabut posar-los en valor i modernitzar-los, i ha treballat com ningú per una Dénia viva”, va dir mostrant-se molt agraït. Els que sí que continuen al costat de Carrió són Eva Ronda, com a número 2, i Vicent Crespo, com a número 3, actuals regidors a l’Ajuntament.

Carrió va cridar als integrants de la llista per ordre a unir-se amb ell i va sentenciar que “Seguim, seguim endavant, amb més força, amb més valentia i amb el somriure més gran. Dénia endavant!”

Llista completa.

  1. Rafa Carrió
  2. Eva Ronda
  3. Vicent Crespo
  4. Rosa Ferrer
  5. Agustí Serra Espí
  6. Maria José García
  7. Blai Pascual
  8. Maria Romany
  9. Paco Blanquer
  10. Dolors Ivars
  11. Sergi Alemany
  12. Aina Adam
  13. Joan Mascarell
  14. Lourdes Colomer
  15. Tico Romany
  16. Rut García
  17. Paco Sánchez
  18. Luisa Enríquez
  19. Josep Lluis Fornés
  20. Marian Tamarit
  21. Miquel Pastor

Suplents: Sebastià Garcia, Toni Cuartero, Malena Cremades.

Intervenció Fran Ferri i Àgueda Micó

 La candidatura va estar arropada per Fran Ferri, síndic i portaveu del grup parlamentari de Compromís en les Corts, i Àgueda Micó, coportaveu de Compromís, que van intervindre en la primera part de l’acte.

Ferri, en primer lloc, va fer un repàs d’alguns dels principals assoliments de Compromís i el Govern del Botànic, subratllant les polítiques socials. El síndic també va esmentar l’avançament de les eleccions autonòmiques realitzada pel PSPV com una circumstància negativa per a la Marina “que retardarà encara més la reversió de l’Hospital de Dénia i l’eixida de la concessionària”, criticant la gestió realitzada pels socialistes en aquest assumpte i postil·lant que “cal actuar ja amb valentia i acabar amb el problema de Marina Taüt”.

Per la seua banda, Micó va centrar el seu discurs reivindicant la necessitat del valencianisme polític en les institucions, descrivint-lo com “una revolució imparable” composada per “persones humils, que sabem el difícil que és governar” per això “posem totes les ganes, i estem ací per a defensar a les persones des de les institucions, perquè realment volem transformar la societat”.

Va recordar que “Compromís està format per persones que estimem per damunt de tot a la gent d’ací, per això és tan important que Baldoví lidere un grup parlamentari a Madrid, i Mónica la Generalitat, per això el vot útil és Compromís, perquè som la veu valenciana, la que de veritat defensa els drets dels valencians i valencianes”.

Micó també va criticar al PP valencià i a la seua líder, Isabel Bonig, qualificant de vergonyós que “vinga el dissabte a Dénia a participar en un acte sobre la dona del segle XXI quan, precisament, ha anunciat que no té por de pactar amb la ultradreta, que vol llevar-nos els drets als dones”.