Compromís posa en valor la seua gestió municipal i autonòmica i condemna el feixisme durant la celebració del 9 d’Octubre

La regidora a l’Ajuntament de Dénia, Eva Ronda i el portaveu de Compromís a la Diputació d’Alacant, Gerard Fullana, van ser els encarregats de realitzar els parlaments polítics durant la celebració del 9 d’Octubre a la plaça Jaume I, on es congregaren mig centenar de persones amb “la voluntat de reivindicar les nostres senyes d’identitat enfront a l’estàtua de Jaume I”, va dir Vicent Català, secretari local del col·lectiu.

Ronda va ser la primera en dirigir-se als assistents, condemnant els atacs feixistes viscuts recentment a la seu de Compromís i d’altres agrupacions, afirmant “no tenir por”, i posant de relleu que “la nostra forma de jugar en aquest tauler polític és amb normes molt senzilles: diàleg, integritat, honestedat, transparència i equitat, els que juguen amb altres normes no estan jugant amb nosaltres”. En la mateixa línia va estar Fullana, qui va declarar el seu “absolut suport” al col·lectiu afirmant que aquests atacs “provenen d’organitzacions que practiquen el terrorisme polític”.

La regidora també va voler posar l’accent en la celebració d’aquest dia com “una oportunitat per fer-nos visibles” i de reivindicar que “som valencians que estimen els costums de la nostra terra; que creiem que la llengua és part indissoluble de la cultura, i que cal parlar-la, llegir-la i potenciar-la; valencians que no ens avergonyim de les nostres senyes d’identitat, ni de les nostres tradicions, ni de les nostres arrels”. Per altra banda, va fer un xicotet repàs a la gestió municipal del grup i va demanar el suport, “el somriure i la valentia”, per “acabar tot el que hem començat”, afirmant que “continuem sent el motor del canvi” i “si en aquests quasi quatre anys hem fet tant amb tan pocs recursos, què podrem fer amb 4 anys més?”

El portaveu provincial, per la seua banda, va fer un repàs de la gestió autonòmica, declarant que “el del Botànic és un dels governs més estables d’Europa, un govern que es repetirà segons les enquestes, però amb Mónica Oltra com a Presidenta”, i afegia que “hem demostrat que sabem governar amb responsabilitat,hem canviat les coses a millor duent una tasca eficient de gestió política”. En aquest sentit, va enumerar una sèrie de xifres per exemplificar aquesta gestió, com en matèria d’Educació: “hi ha 40.000 beques de menjador més; mig milió de xiquets amb llibres gratuïts per la Xarxa Llibres; 1 de cada 3 universitaris amb beca; 15% de reducció en les taxes universitàries; 4.000 alumnes que ja no estan en barracons; i un 580% més en el pressupost de construcció d’Escoles. Tanmateix, va afirmar que “400.000 xiquets, 18.000 persones amb diversitat funcional, 230.000 aturats i 850.000 pensionistes no han hagut de pagar o han rebut ajudes per al copagament sanitari”.  No obstant això, també es va voler disculpar pel retard en la promesa de revertir la privatització de l’Hospital Marina Salut, si bé va manifestar que “falta molt poc”.

També va voler fer al·lusió al govern central per asseverar que “Compromís continuarà reivindicant un finançament just”, i que “ens toca als valencians construir governs amb alternatives a la dretització de la política que estem vivint a nivell europeu, i que tenen a veure amb les pintades que hem rebut recentment”.

Per últim, Fullana va posar en valor la gestió municipal dels governs amb Compromís, i va felicitar als regidors de Dénia per la seua tasca durant estos anys a l’Ajuntament.

L’acte, com sempre, va continuar amb la tradicional ofrena de flors a la senyera al so de la Muixeranga amb dolçaina i tabalet. En acabar, els assistents van poder gaudir de l’espectacle de danses i gegants de l’agrupació Dianium Dansa.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *