L’Ajuntament destinarà 3.800.000 euros del pressupost municipal en inversions

Hui s’ha presentat en roda de premsa el pressupost municipal de 2018, el qual ascendeix a 53 milions d’euros “un milió més que l’anterior pressupost a causa de l0augment de les transferències corrents i de capital, de la Generalitat i la Diputació, així com per la reducció de la pressió de la despesa dels convenis urbanístics signats després de sentències desfavorables”, segons ha explicat el regidor d’Hisenda, Paco Roselló.

Junt amb ell, el vicealcalde, Rafa Carrió ha explicat que els pressupostos són “de trellat”, fruit “ de l’eficiència en la gestió econòmica financera i que ens van a permetre eixir del pla d’ajust”. I és que s’han complit les normes d’estabilitat pressupostària, la regla de la despesa i de l’endeutament.

De fet, l’estalvi brut de 7,5 milions d’euros ha permès amortitzar 3,9 milions en préstecs i destinar 3,8 milions d’euros a inversions reals. Entre altres, trobem la connexió del carrer del Pintor Llorens amb l’avinguda Joan Fuster (225.000 euros); les obres de restauraciód el Verger Alt i el baluard oriental del castell de Dénia, amb un pressupost total de 316.461,22 euros, (dels quals l’Ajuntament invertirà prop de 80.000 euros i la resta es finançarà mitjançant subvenció estatal; la rehabilitació de la sala polivalent de Joventut (68.000 euros); actuacions de millora en la residència de Santa Llúcia (140.000 euros); ascensors en l’edifici principal de l’Ajuntament en l’agencia de lectura de Baix la Mar (92.150 euros); equipament de la nova seu de la biblioteca municipal en la casa del carrer de Sant Josep (50.000 euros); passarel·la i senyalització en el recinte del castell (37.000 euros) i la instal·lació d’una caldera i plaques solars en el pavelló de Joan Fuster (105.000 euros).

També en l’apartat d’inversions, destinades als pressupostos participatius, es duran a terme la instal·lació de bancs i papereres en l’avinguda d’Alacant (13.095 euros), la col·locació d’espills en encreuaments (544 euros) i l’adequació de l’estació científica en el Montgó (22.000 euros).

A més a més, es destinaran 1.438.579 euros d’inversions al pagament de convenis urbanístics; l’adequació de l’edifici de l’antiga llotja (25.000 euros) i contribuirà al finançament de les obres de la rotonda de l’encreuament de Diana i Joan Fuster amb 42.000, subvencionades en la seua majoria per la Generalitat Valenciana.

Segons comentava Carrió, les inversions es destinaran a executar “actuacions d’obligat compliment per condicionar i millorar el patrimoni històric-cultural i d’espais públics, així com desenvolupar els projectes triats per la ciutadania”. Afegia, a més, que “ ens hem ajustat a la realitat per ficar en marxa les polítiques públiques a les que ens vam comprometre en l’acord de governabilitat”.

Pel que fa a la despesa corrent, destaquen accions en Esports, com la renovació de la pista d’atletisme i la gespa del camp de futbol del Rodat, i en la de Personal, en la qual s’aprecia un increment de prop de 400.000 euros, canviant la política anterior que es dedicava a descarregar l’ajust i l’estalvi sobre les esquenes dels treballadors.

Arxivat en: Economia i Ocupació

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *