L’equip de govern afegeix un annex de 10 compromisos més a l’acord de governabilitat

L’executiu de Dénia (PSPV-Compromís) ha fet balanç de govern en el segon aniversari de la presa de possessió. I ho ha fet amb un desdejuni amb la premsa en què ha repassat l’estat de compliment de l’acord de govern, el conegut com Pacte del Castell.

En l’equador de la legislatura: s’han complit 46 dels 94 compromisos establerts al document, 27 estan en marxa i 21 estan pendents d’arrancar. En aquest sentit, l’alcalde, Vicent Grimalt, va declarar que “és un resultat satisfactori tenint en compte la mala situació econòmica amb què es va trobar l’equip de govern, així com les sorpreses rebudes en forma de sentència”. Grimalt també va destacar que “hem reduït el deute i el termini de pagament als proveïdors”.

Per la seua banda, el vicealcalde i portaveu de Compromís, Rafa Carrió, va recalcar els valors que han imperat durant estos dos anys, afirmant que “hem treballat coordinats i cohesionats al servei dels interessos públics i dels ciutadans, i no servint a grups de pressió o interessos particulars”. Així, va explicar el canvi de paradigma respecte a l’anterior equip de govern (PP-CU), basat en la transparència, l’honestedat i la proximitat. Va definir l’acord com “un exemple de que nosaltres tenim un full de ruta marcat i unes polítiques clares des del principi”.

Polítiques explicitades en un document que ara l’equip de govern ha decidit ampliar amb un annex de 10 nous compromisos amb la ciutadania:

  1. Construcció d’una redona entre l’avinguda de Joan Fuster i el carrer de Diana que solucione els problemes de trànsit d’eixa zona i arribada del tram a Dénia.
  2. Posada en funcionament de la nova oficia mixta Prop de Dénia als baixos de l’Ajuntament.
  3. Implementació del Pla d’Acció de desenvolupament del projecte de Dénia com a Ciutat Creativa de la Gastronomia per la UNESCO.
  4. Construcció de la nova estació d’autobusos al carrer mestre Monjo i alliberament i reurbanització de la plaça de l’Arxiduc Carles.
  5. Aprovació del Pla General Estructural.
  6. Cessió de terrenys per a la construcció del nou centre Raquel Payà.
  7. Obres de millora de la pista d’atletisme del poliesportiu municipal.
  8. Construcció d’una nova zona verda i enjardinada darrere de l’actual Hotel Costa Blanca.
  9. Creació d’una borsa de pàrquings públics dissuasoris.
  10. Creació de l’oficina infohabitatge

Un dels reptes més grans, i que no varen aconseguir PP i CU en 7 anys, és l’aprovació del Pla General. L’equip de govern confia en què el document de planejament més important de la ciutat s’aprovarà a final d’any i que en 2018 ho farà Conselleria.

Altres punts de l’annex contemplen l’execució d’alguns projectes del Pla Confiança, com l’estació d’autobusos o la redona de l’avinguda de Joan Fuster. Altres, són projectes que compliran amb el seu destí, com és el cas del pàrquing de darrere del Costa Blanca, que serà zona verda enjardinada tal com especifica el seu planejament original.

Un altre dels assumptes que es van traure a col·lació va ser la peatonalització del carrer Marqués de Campo, un objectiu inicial de l’equip de govern que, no obstant, farà un estudi d’opinió i mobilitat en profunditat per tota la ciutat “per veure les possibilitats i fer-lo amb consens” va dir Carrió.

L’edil també va recordar que per a Compromís, un dels objectius pendents de l’acord que més ha reivindicat en el passat és el canvi de gestió del port. “No ens volem conformar amb una simple participació en la presa de decisions del Port, volem més poder i volem que les arques municipals i els ciutadans es beneficien com toca”.

Coneix l’estat de l’acord en el següent enllaç: Acord de governabilitat (Dénia.es)

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *