Amb motiu del Dia Mundial de les Aus, que se celebra el 3 d’octubre, la Regidoria de Medi ambient i Canvi Climàtic ha organitzat una nova activitat, en col·laboració amb l’empresa mediambiental Magic&Nature i Interpreta Natura. De forma gratuïta, la jornada se celebrarà el diumenge, 2 d’octubre, i està destinada a participants de totes les edats que vulguen introduir-se en el coneixement i cura de les aus.

L’activitat té com a objectiu “educar i crear consciència des d’edats primerenques sobre la importància que té la protecció de les aus per a la preservació de l’ecosistema”, segons ha comentat el regidor de l’àrea de Medi ambient, Josep Crespo.

El dia començarà amb uns tallers infantils a les 10.30 hores en el Centre d’Interpretació del Parc Natural del Montgó. L’activitat inclourà la construcció de caixes niu, menjadors per a aus i un anellament científic d’aus en família a càrrec de Francisco Atiénzar, Doctor en Ciències Biològiques, professor de la UNED i expert ornitòleg. El programa matinal finalitzarà sobre les 13.30 hores amb un pícnic per als assistents.

A la vesprada, continuarà la jornada en el Parc Natural Marjal de Pego-Oliva, amb una ruta d’interpretació mediambiental i una nova acció d’anellament científic d’aus en família. A les 16.30 hores eixirà l’autobús en direcció a Pego des de l’esplanada de Torrecremada. L’activitat finalitzarà també amb un pícnic sobre les 20 hores.

Les places són limitades i per a participar es requereix realitzar una inscripció prèvia enviant un correu electrònic amb les dades personals a [email protected].