El Festival de Jazz de Dénia, celebrat en els jardins de Torrecremada, celebra una segona edició “amb la voluntat de consolidar-se i convertir-se en un referent de la programació cultural de la ciutat”, tal com ha comentat Rafa Carrió, regidor de Cultura. Carrió ha presentat el programa del festival amb la companyia del director artístic de l’iniciativa, Enric Peidro, i la tècnica del departament, Maribel Font.

L’aposta de la regidoria es reflecteix amb l’ampliació de la programació, amb una nit més de concerts i amb un alt grau de qualitat en els musics participants. Arranca el 4 d’agost, amb el concert del saxofonista Ernesto Aurignac, en formació de quartet al costat del guitarrista Iván Cebrián, el contrabaix Rubén Carles i el bateria Juanma Nieto. El compositor i saxofonista malagueny presentarà a Dénia temes de l’últim treball dedicat als estàndards del jazz.

L’11 d’agost actuarà la cantant Sylvia Howard, una de les veus més personals del jazz internacional, amb Federico Mazzanti al piano, Óscar Ganivet, contrabaix, i Simone Zaniol, bateria. Howard posseeix una gran preparació tècnica i un personalíssim timbre vocal que destil•la influències de Carmen McRae, Sarah Vaughan i Shirley Horn.

La següent proposta del festival, 18 d’agost, ens trasllada als anys 20 del segle passat de la mà de la Potato Head Jazz Band, formació granadina de Dixieland Jazz. Sis músics que combinen qualitat i espectacle.

El 25 d’agost, tancaran el festival els saxofonistes Ray Gelato i Enric Peidro, acompanyats per una secció rítmica “de luxe” en la qual destaca Carlos ‘Sir Charles’ González (bateria) al costat de Richard Busiakiewicz (piano) i Andrés Lizón (contrabaix). El duo presentarà a Dénia un projecte dedicat a el ‘Texas tenor style’, un particular llenguatge de saxofonistes tenors procedents d’este estat nord-americà.

Tots els concerts començaran a les 22.30 hores. Les entrades es poden adquirir online en Instant Tiquet a un preu de 12 euros o el mateix dia del concert en taquilla per import de 15 euros.

El festival porta aparellades altres activitats complementàries que animen al públic a submergir-se en este ambient de jazz. Els dies de concert (4, 11, 18 i 25 d’agost), d’11 a 13 hores, el quartet Swingin’ Affair actuarà al carrer del Marquès de Campo, oferint la seua mescla de gipsy jazz i estil de Nova Orleans. També, el 18 d’agost es realitzarà una master class de “lindy hop” en els jardins de Torrecremada a les 19 hores. Les inscripcions han de realitzar-se en l’adreça de correu electrònic [email protected]. El preu de matrícula és de 5 euros.