El recinte del Bosc de Diana acull des del passat més d’abril el primer curs d’Agricultura Ecològica a Denia, organitzat per la Regidoria d’Agricultura, amb la direcció tècnica de la Sembra Xarxa agroecològica. Gràcies a aquest curs, s’ha recuperat parcialment el recinte del Bosc de Diana, habilitant com a espai d’horta terrenys no productius, plens d’herbes.

El Curs, amb un format teòric-pràctic, se celebra tots els dissabtes de 9 a 13h, i es treballa des de la primera sessió amb l’hort com a protagonista. Així, cada participant compta amb la seua pròpia parcel·la en la qual aplicar els coneixements teòrics immediatament, com ha estat el cas de les sessions introductòries; ferramentes; matèria orgànica en l’agricultura ecològica; tècniques de cultiu; aigua i el reg; o control biològic i poda, entre altres.

Durant les pròximes sessions, està previst que es tracten temes com la selecció i millora de llavors; disseny de l’hort ecològic; l’agricultura de precisió; aplicacions tecnològiques i; la certificació i la comercialització de producte. En el curs es proporciona, a més del material teòric de consulta, l’horta, l’aigua, la matèria orgànica, el planter, les llavors i els productes fitosanitaris necessaris.

Amb un percentatge de participació del 60% d’homes i el 40% de dones, els participants són de diverses edats i perfils, amb interés per l’agricultura ecològica de forma professional i per afició. Arribats a la meitat del curs, s’ha fet una primera valoració general per part dels participants a través d’un primer qüestionari, on el cent per cent ha respost que li està resultant útil. En aquest sentit, destaquen sobretot l’interés i la qualitat de les presentacions, així com l’aplicació pràctica immediata i el treball en equip.

L’intenció del Regidor d’Agricultura, Medi Ambient i Canvi Climàtic, és que el proper mes d’octubre comence una segona edició del Curs d’Agricultura a la Finca del Bosc de Diana, adaptant els continguts al cultiu de la temporada de tardor-hivern.