En la visita a la Conselleria de Medi Ambient, Josep Crespo va sol·licitar que s’agilitzen els tràmits administratius per a sol·licitar els permisos de busseig en la reserva marina del Cap de Sant Antoni. I és que un decret de la Generalitat de febrer de 2015 estableix que el permís per a practicar immersions en la reserva hi ha de sol·licitar-se amb un mínim de cinc dies d’antelació, un termini que els representants de l’Ajuntament consideren excessiu.

Així, Crespo i Grimalt han demanat reduir a dos dies el termini, ja que amb cinc dies es frena als turistes i visitants aficionats a sol·licitar la immersió i, per tant, les oportunitats de l’oferta turística mediambiental. Una demanda realitzada també pels clubs de busseig de la localitat recollida en la taula de producte de “Turisme de Naturalesa: actiu, esportiu i d’oci”.

Per altra banda, en la reunió amb la consellera Elena Cebrián, també es va exposar el projecte “Dénia Marina Alta Testing Life” de Ciutat Creativa de la Gastronomia de la UNESCO. Especialment tot el relacionat amb el programa “Xarxa Bancalet” que cerca l’increment del nombre de productors agrícoles, una major producció autòctona en els mercats i comerços d’alimentació, la promoció i augment del nombre de mercats de la terra, la recuperació de paisatge agrari i la presència de productes locals en les cuines dels restaurants. En aquest sentit, la consellera va afirmar que el projecte encaixa en els objectius del primer Pla de Producció Ecològica Valenciana 2016-2020.

Entre els objectius està el suport de la producció agrària local i ecològica, connectant-la amb iniciatives que treballen un consum més conscient i responsable. Es pretén diversificar, potenciar alternatives i solucions a la producció agroalimentària valenciana a través dels senyals d’identitat, d’una alimentació sana i de qualitat, el consum responsable i el respecte cap al medi ambient.