Rafa Carrió es reunirà amb el Secretari Autonòmic d’Educació el pròxim dimecres

La Conselleria d’Educació està realitzant una remodelació del mapa escolar i de conservatoris de la Comunitat Valenciana, assumint escoles de música municipals i traslladant centres. Davant aquesta context, el PP ha realitzat unes declaracions alarmants manifestant el temor a què el Consell trasllade el Conservatori de Música Tenor Cortis de Dénia a altra localitat, així com ha efectuat unes acusacions incertes.

El regidor d’Educació i Cultura, Rafa Carrió, davant d’aquestes declaracions, va assegurar que ha dut a terme diverses reunions amb càrrecs de Conselleria i que encara no hi ha res conclòs. A més a més, l’equip de govern afirma “estar lluitant perquè eixa situació no es produïsca”. De fet, el regidor tenia prevista una reunió amb el Secretari Autonòmic d’Educació, Miquel Soler, abans que els populars realitzaren aquestes declaracions. A més a més, ha negat rotundament les acusacions de la regidora popular, Pepa Sivera, de que tant ell com l’alcalde han estat visitant instal·lacions d’Oliva o Xàbia preveient que el conservatori de Dénia desaparega. Una situació que mai s’ha produït.

Carrió ha comentat que si bé un desavantatge perquè eixa situació ocórrega és que les instal·lacions de Dénia no són les més idònies, el Tenor Corts, que acull a 303 alumnes de la comarca, és l’únic centre de tota la província fins a Alacant que depèn de la Generalitat.

Durant el plenari ordinari, totes les formacions van acordar una moció mitjançant la qual instaran al govern valencià a “prendre les mesures oportunes perquè el conservatori no desaparega ni es trasllade a altra localitat”, una tasca que ja estava realitzant l’edil, però que ara comptarà amb el suport de tots els grups polítics de cara a les negociacions. No obstant això, Carrió va qualificar de “poc sensibconservatorio-de-musica-tenor-cortis-770x514le” l’actitud del Partit Popular al alarmar a la població amb un tema que “no és definitiu i en el que s’està treballant”. Per la seua banda, Grimalt va agrair l’interés dels populars pel tema encara que també va lamentar que durant els darrers anys en què governava el PP “no van intervenir en l’assumpte ni es van preocupar en absolut”. Tanmateix es va mostrar sorprès ja que, en 2010, després que el plenari aprovara la cessió de terrenys per la construcció d’un nou centre, Kringe afirmara no conèixer l’estat de la cessió efectuada baix el seu mandat.