Durant la nit del diumenge, tres oliveres van desaparèixer de la nova zona verda de les Marines, després de la plantació celebrada al matí i en la que participaren vora 100 voluntaris. Crespo ha assenyalat que avui està previst que es reposen els tres arbres.

Aquest no és l’únic cas de vandalisme que ha succeït en una àrea verda, i és que un cas similar va ocórrer la setmana passada al Parc de Torrecremada, on diverses plantes i xiprers van ser arrancats.

Per aquest motiu, el regidor ha declarat que aquests actes “no són motiu per deixar d’emprendre actuacions que augmenten el nostre entorn natural i lluiten contra el canvi climàtic”. És per això que el regidor està estudiant crear un grup de voluntaris permanent que es dedique cada setmana a plantar noves espècies i cuidar-les, així com demanar ajuda a la policia local i nacional per a què incremente la vigilància, sobretot després de les plantacions.

OLIVERA

I és que un dels objectius principals del regidor és protegir l’entorn i augmentar el nombre de zones verdes al municipi. I en aquesta línia van encaminades les seues campanyes de plantacions, així com les d’educació ambiental i sensibilització dirigides a tots els sectors socials (escolars, adults, industrials i tècnics municipals…) Perquè “no sols és necessari dotar al nostre municipi de diversos pulmons verds, sinó també dotar a la ciutadania de coneixements i comportaments ambientalment respectuosos”.

JOSEP FELICIANO