L’eixida senderista d’aquest mes, organitzada pel Bloc Camina, barrejarà cultura i natura. Serà el diumenge, 31 de gener, a la Muntanya del Rabat, situada entre els termes municipals de l’Alqueria, Rafelcofer i la Font d’en Carròs (La Safor). Com és habitual, els interessats es reuniran amb els seus vehicles a les 8 hores en front dels Jutjats de Torrecremada, des d’on partiran cap a la Font d’en Carròs.

L’excursió, de caràcter circular, començarà a la Casa Medieval de la Foia i es continuarà pel sender que puja a la Muntanya del Rabat, també coneguda com a Muntanya de la Creu. És un monticle de 176m d’altura amb restes d’una població ibèrica de gran riquesa en jaciments, datada entre el s.V a.C i els primers anys del s.I a.C. Durant el recorregut, es passarà per l’Ermita de Sant Miquel, d’estil gòtic i amb restes d’una vila romana, i per la Font de la Quaresma, paratge a l’Alqueria, on es realitzarà l’esmorzar. Els senderistes descendiran passant pel Cementeri de Rafelcofer, pel poble i el Carrer Major, caracteritzat pels seus elements ornamentals i arquitectònics modernistes. També es visitarà el Museu Etnogràfic, amb restes arqueològiques de les cultures ibèriques i romanes. I finalment, es continuarà la ruta fins a la Casa de la Foia.

La pujada a la muntanya, de baixa dificultat i d’al voltant de 3 hores, ofereix als participants una vista panoràmica de tota la Safor, a més d’enriquir al visitant amb el seu valor arqueològic. Des de l’organització, es recorda que en aquestes excursions predomina, per damunt de tot, el respecte cap al Medi Ambient. Cadascú és responsable dels seus actes, i és important deixar els llocs igual o més nets del que estaven.