La setmana passada se celebrà a Espinho (Portugal) la III Trobada europea de pesca EU-FIN, a la qual va assistir el regidor de Pesca i Medi Ambient, Josep Crespo, amb el coordinador ambiental marí i de pesca, Toni Martínez.

L’edil va exposar els projectes relacionats amb la pesca en el quals es treballa des de l’Ajuntament i des d’on s’aborden estratègies per reforçar la flota pesquera, així com mesures de potenciació de les reserves marines.

20150918_Congres_pesca_Portugal_01 (2)


L’objectiu de la reunió era treballar per aconseguir un pla d’ajudes amb la finalitat de mantenir el sector de la pesca professional en l’àmbit local i utilitzar la seua història i cultura per fer valdre la tasca de les persones que es fan a la mar. A més, la intenció és fomentar l’ocupació a bord així com impulsar les espècies capturades per la flota local. Una altra línia de treball estudia la interacció de les àrees marines protegides (reserves marines) amb el sector pesquer i el turisme, apostant per la creació en aquells llocs on existisca, com és el cas de Dénia.

20150918_Congres_pesca_Portugal_02 (1)

 El pròxim mes d’octubre tindrà lloc el quart i últim Congrés d’EU-FIN a Itàlia, on les ciutats membres presentaran els seus projectes definitius i tancaran les línies estratègiques que donaran pas a un programa final d’actuacions amb el suport de la Unió Europea.

IMG_0216