Imagen 026Una setmana després de constituir-se l’equip de govern s’ha celebrat el primer plenari de la Corporació amb un transcórrer ràpid. La novetat ha sigut, en primer lloc, la celebració del Ple en sessió de vesprada, i no a migdia, com era habitual. Aquest canvi, explícit a l’acord de Govern entre Compromís i PSPV-PSOE, compleix l’objectiu d’apropar la vida política municipal als ciutadans, així com donar-los la possibilitat de realitzar precs i preguntes. En aquest sentit s’ha presenciat un altra novetat: una vegada tancada la sessió, s’ha obert un temps per a que els ciutadans exposaren les seves qüestions a l’executiva, tot i que, reglamentàriament, en els plenaris extraordinaris no es procedeix d’aquesta manera.

Un dels punts de l ordre del dia ha sigut, precisament, la constitució de les sessions de ple ordinàries l’últim dijous de cada mes, a les 19.00 hores. També s’han anomenat als membres de la junta govern local i els tinents d’alcalde, amb el següent ordre: Primer tinent, Rafael Carrió (Compromís); segon, Maria Josep Ripoll (PSPV-PSOE); Tercer, Josep Crespo (Compromís); quart, Javier Scotto Di Tella (PSPV-PSOE), quint, Eva Ronda (Compromís); sext, Cristina Morera (PSPV-PSOE); i sèptim, Paco Roselló (PSPV-PSOE).

L’alcalde ha donat compte de les delegacions de competències generals i especials a favor dels membres de la corporació. En el cas dels regidors de Compromís, Eva Ronda tindrà delegacions en matèria de modernització (societat de la informació, estadística, informàtica), Ocupació, Creama, Comerç, emprenedors, empreses i Festes. Rafa Carrió tindrà les delegacions de cultura (programació, arxius i biblioteques, museus, Casa de la Cultura, Patrimoni i arqueologia), Educació (campanyes i gestió d’edificis escolars) i Esports (promoció, manteniment, desenvolupament e iniciatives de curs, seminaris, etc.) Dins d aquesta àrea, la regidora Marian Tamarit tindrà com delegacions especials Esports i Normalització. Pel que fa a Josep Crespo, encapçalarà les delegacions en matèria de Medi Ambient (aigües, educació ambiental, indústria, eficiència energètica, camins, agricultura, pesca, neteja de platges, salubritat), Canvi Climàtic i Parcs i Jardins.

També s’ha donat compte de les competències en la Junta de Govern Local, la constitució dels grups polítics i els seus portaveus, i s’ha determinat el nombre, característiques i retribucions del personal eventual. Així mateix, s’ha establit la creació i composició de les comissions informatives i s’ha presentat la proposta de l’equip de govern de rebaixar en un 10% els sous de l’Alcalde i els tres regidors alliberats, entre els que es troba Josep Crespo.