Compromís per Dénia ha fet una roda de premsa este matí per presentar les propostes en matèria de joventut i cultura. Rafa Carrió, candidat, Josep Crespo, número 2, Marian Tamarit, número 4 i Maria Romany, número 8 de la candidatura, han sigut els encarregats de presentar aquesta part del programa. “La promoció de la cultura local i comarcal és un dels nostres objectius, ja que això donaria faena a moltes empreses del sector que dinamitzarien l’economia local”, ha anunciat el candidat de Compromís per Dénia.

Entre les propostes més destacades, Carrió ha posat èmfasi en l’aposta de Compromís pels grups i artistes de Dénia, per a que estiguen present en els programes de festes majors, de falles, etc. “Cal generar riquesa local, seria una empenta molt gran per als estudis de gravació i empreses d’aquest àmbit de Dénia”, ha explicat. A més a més, Compromís proposa la creació d’un catàleg de grups i artistes per centrar l’oferta cultural local i que això facilite la seua promoció i també la de la ciutat de Dénia.

Carrió ha criticat també que l’equip de govern de PP i CU hagen estat anys gastant-se una gran quantitat de diners en cultura sense tenir en compte els grups locals i ha posat com a exemple els 200.000 euros que el PP es va gastar en Chayanne en 2002 o els 27.000 euros de Chenoa l’any passat, a banda dels vora 100.000 euros que li han pagat en els últims anys a l’Orquestra Montecarlo. “Han demostrat que no creuen en els artistes locals, nosaltres sí i per això els volem potenciar”, ha aclarit Carrió.

Josep Crespo, regidor i número 2 de Compromís per Dénia, ha explicat que durant l’última legislatura s’ha queixat en nombroses ocasions de la falta de programació en valencià o d’artistes locals; “nosaltres volem defensar la nostra llengua i la nostra cultura i que aquesta arribe a tots els nostres barris”.

Entre les propostes de Cultura també han destacat: la recuperació del patrimoni per a usos culturals, com ara la casa del Carrer Sant Josep, o la recuperació de les naus de l’antiga estació FEVE per a fer un centre polivalent per al barri.

Pel que fa a les polítiques de Joventut, a banda de la creació d’un Consell Local per potenciar l’ocupació dels joves, Compromís planteja també potenciar l’associacionisme i voluntariat entre els més joves.

La creació d’una plaça WIFI en un lloc concret, permetrà els més joves accedir a Internet fàcilment i gratuïta i aquest lloc també podria ser un lloc de reunió a l’aire lliure per als joves.

Incendi i violència masclista

D’altra banda, en la roda de premsa Compromís per Dénia ha aprofitat per lamentar i condemnar els fets que han somogut l’actualitat de la comarca en les últimes 24 hores.
Per una banda, Josep Crespo, ha lamentat la mort d’una dona de Dénia per la seua parella ahir, i ha afegit que calen més polítiques d’educació i prevenció per a evitar que es repetisquen més morts com aquesta.
Sobre l’incendi a la Vall d’Ebo, Marian Tamarit, ha denunciat les escasses polítiques de prevenció i protecció de les nostres muntanyes, a banda de les retallades que s’han patit en els últims anys en aquest aspecte. “És lamentable que per culpa d’una mala gestió s’estiguen carregant el nostre territori, en l’incedi de Pego i la Vall d’Ebo no hi havia suficents mitjans d’extinció i s’haguera pogut extingir molt abans”, ha declarat la número 4 de Compromís per Dénia.