Mariam Tamarit és la número 4 de la candidatura de Compromís per Dénia. Ha sigut regidora a Pego i porta molts anys lligada a la política i al BLOC. La seua experiència, la seua formació i les seues ganes de treballar són claus per a l’equip de Rafa Carrió.

Quina és la teua aportació a la candidatura de Compromís per Dénia?
La meua aportació a la candidatura de Compromís per Dènia crec que és l’experiència. Vaig estudiar Dret a la Facultat de Tarongers de València, i la disciplina jurídica que més m’agradava era el Dret Administratiu. En acabant els estudis vaig començar a treballar a l’ajuntament de Pego, primer com a personal eventual del grup polític municipal del Bloc i després com a regidora d’esports i de Ràdio Pego. Mentre, ho vaig compaginar amb la preparació d’oposicions per a l’administració local. A més, he treballat a l’ajuntament de Benigànim, en el departament d’urbanisme, i ara sóc advocada en exercici i alumna del segon curs de l’Escola de Pràctica Jurídica d’Alzira. Crec que és un bon currículum que em permetrà aportar experiència a la candidatura de Compromís per Dènia.

Ets jove i ja portes molts anys en política. Quin és el motiu? Què et mou a treballar tan activament?
En casa m’han educat en un valors molts ferms i d’esquerra, sobretot per part de ma mare. La formació a casa meua s’ha fonamentat sempre en el principi de lluitar per canviar allò que no és bo, de no conformar-se mai amb el que ens sembla injust i en el compromís d’involucrar-se per aconseguir objectius. Ara mateix, no m’agrada el govern de Dénia, crec que s’han fet molt poques coses per la ciutat, que no han tingut cura del seu patrimoni, no han sabut donar-li a Dènia el valor que té i que es mereix, ni cuidar d’allò que la fa bonica i diferent a la resta de ciutats. Tampoc hi ha, fa anys, una política honesta i compromesa amb la nostra llengua i amb els nostres drets i valors com a valencians. D’un temps ençà, l’ajuntament de Dénia és un ajuntament exclusivament en castellà i en eixe camp hem reculat ostensiblement.

Per què te’n vens a Dénia?
He decidit presentar-me en les llistes de Compromís per Dénia, primer que tot perquè m’ho va demanar Rafa, i perquè crec que és la persona adequada per encapçalar la candidatura i ser el futur alcalde de Dénia. També perquè porte molts anys enamorada d’aquesta ciutat, estic casada amb un denier, visc aquí i aquí em sent com a casa.

T’agradaria ser regidora de… 
Em dona igual de què ser regidora, jo ja he sigut regidora i sé que totes les tasques són importants, que cal coordinació, que tots/tes tinguen il•lusió per tirar endavant, transmetre eixa energia positiva als funcionaris, als que cal respectar i escoltar, i treballar tots/tes en equip.

Per què creus que Dénia tornarà a somriure amb Compromís?
Perquè la majoria de les persones que es presenten en altres candidatures ja han estat en el govern municipal, i ens han demostrat què saben o què poden fer, que ha sigut ben poc, la veritat. Han fet de la política una feina a perpetuo, i en la política s’ha d’estar per vocació. És necessari deixar pas a persones noves amb idees noves i, en aquest cas, Rafa amb Compromís, representa el canvi, l’energia renovada, les ganes de treballar i de demostrar que fer les coses d’un altra manera, més en sintonia amb els interessos dels ciutadans i les ciutadanes, és possible. Trobe que és necessari escoltar la ciutadania i invertir els esforços i els mitjans amb cura perquè a la fi, redunde en benefici general. És arribada l’hora de les persones, perquè són les persones les que fan que les institucions siguen democràtiques i honrades, i és molt necessari referir-se a l’honradesa perquè darrerament ha estat un concepte molt infamat. Dénia tornarà a somriure amb Compromís perquè és arribada l’hora del trellat.