((Article publicat al Canfali Marina Alta el passat dissabte 21 de febrer))

No sé com encara han tingut la vergonya de fer-se fotos, anunciar-ho a bombo i plateret i posar-se falses medalles. L’enllaç ferroviari Gandia-Dénia ha quedat en l’oblit del govern del PP, a la Generalitat i a Dénia.

Aquí i allà els populars callen i atorguen. Mantenint un silenci proporcional a la nòmina que reben cada més de tots els ciutadans. Per descomptat que encara “Volem el Tren”. El volem ja. És fonamental i necessari. De res han servit les manifestacions veïnals, les mocions als ajuntaments aprovades per unanimitat, les signatures de convenis… Anuncis totalment buits de contingut per adornar un àlbum de fotos de la nostra alcaldessa, Ana Kringe, mirant somrient a la càmera al costat de la gent del seu poble, gent honrada i sincera que ara se sent totalment estafada i utlitzada.

Estem cansats que ens continuen enganyant una i una altra vegada sobre els mateixos temes. Fa 40 anys que ens prenen el pèl, i com si res passés. Cada vegada que als nostres governants els interessa, perquè cal parlar de promeses als ciutadans, ens menteixen sobre el tram del tren Gandia-Oliva-Dénia. Hipocresia no els falta liderant Campanyes com: “Volem el tren“ o “Dénia DIU NO a les Prospeccions Petrolíferes.

El Partit Popular no té vergonya. A Dénia reivindica una cosa i després a València i a Madrid, fa un altra i en contra. Dependència? Sucursalisme? Sembla ser que també hem de pensar que vénen eleccions. I clar, al PP per a ser candidat/a has de ser submís i no haver donat canya als teus “caps”. D’aquesta manera et guanyes encapçalar un llista a dit .Primàries? Això que és? Ballen al so de la música que sona.

Bé, llavors com és que el Partit Popular governa a l’Ajuntament, a la Generalitat i al Govern d’Espanya, i no compleixen amb una demanda unànime de la nostra ciutat? Ho acabem de veure una vegada més, en una notícia recent del dimecres 11 de febrer. En una comissió d’Obres Públiques de les Corts Valencianes, el portaveu de Compromís, Enric Morera, acusà el president Sr. Fabra, de tornar a mentir i enganyar els veïns de la Marina Alta i la Safor, admetent el Consell que el tren a Gandia, haurà d’esperar almenys fins a 2025.

Quina és la conclusió que podem traure a data d’avui ? Que tant el Partit Popular de Madrid, com el de la Generalitat, i potser també e de Dénia (si no, no sé què fan) no volen el tren Gandia-Oliva-Dénia. I si no, que ens ho expliquen.

En Compromís ho tenim claríssim. Els avantatges que representa la línia són moltíssims. El Govern d’Espanya –responsable dels ferrocarrils– té un deute històric amb Dénia i la Marina Alta. Un deute que el PP vol allargar de per vida. Els ciutadans no mereixem ser maltractats i menyspreats d’aquesta manera. Per això, des de la nostra coalició, hem defensat el tren i seguirem fent-ho, tant a Dénia com a tot arreu. Allà on tinguem representació administrativa i política.

Un servei tan necessari i tan demandat per la ciutadania, no pot quedar oblidat en els calaixos de la Generalitat. Ni tampoc en l’àlbum de fotos de l’alcadessa, Ana Kringe.

Al final es tracta de creure o no creure en el projecte i que puguem aconseguir-lo. Nosaltres sí que se’l creem. Dénia se’l creu. I continuarem demanant-lo ben fort. Volem el tren! 

Rafa Carrió, candidat de Compromís a l’alcaldia de Dénia