Compromís ha presentat este matí en roda de premsa els qui seran els guardonats de la XXI Edició dels Premis de la Tardor. El premi individual ‘Tomàs Miquel Perelló’ serà atorgat a l’activista ecologista Joan Sala i el premi col·lectiu serà per al Club d’Atletisme Baleària Diànium. L’acte de lliurament serà el pròxim divendres, 21 de novembre, a la Casa de Cultura de Dénia a les 20 hores, i es comptarà amb la presència del diputat de Compromís a les Corts Generals, Joan Baldoví.
En la roda de premsa, Sebastià Garcia ha informat dels premiats i del procés per triar-los, que com cada any es fa a través de les propostes i les votacions dels mateixos militants i simpatitzants de Compromís per Dénia. Després d’haver deixat un temps per a fer les votacions per correu i per telèfon, finalment el passat dilluns, 3 de novembre, es va fer la votació presencial a l’assemblea de militants.
Rafa Carrió, coportaveu de Compromís per Dénia i candidat a les primàries per encapçalar la llista municipal, ha explicat més detalls sobre els premiats. “Els premis de la Tardor arrepleguen les idees i els valors de Compromís i aquest és el cas de Joan Sala, representant particular de tot el tema mediambiental de la comarca”, ha explicat. El premiat en la categoria individual és, a més a més, fundador del Grup Ecologista Montgó i sempre ha estat molt lligat a ACIF i a la defensa del nostre territori més pròxim, sent un dels promotors de Acció Ecologista Agró. Josep Crespo ha destacat que ha sigut la primera veu que s’ha pronunciat en contra de l’actuació de la Generalitat en l’incendi del Montgó, que ha començat a treballar, tot i les recomanacions dels tècnics.
Pel que fa al Premi Col·lectiu, el Club d’Atletisme Baleària Diànium és una de les entitats esportives amb més renom de Dénia i Compromís destaca la promoció que fa de la ciutat sana i esportiva i de l’ús del valencià en la seua pàgina web i en totes les seues intervencions. Rafa Carrió ha destacat importants figures en el club, però sobretot, la de Aina Fornes, premiada com la millor atleta en edat escolar.
Compromís per Dénia vol convidar a tots els mitjans de comunicació i a tota la ciutadania de Dénia a participar de l’acte dels Premis de la Tardor 2014, que com ja s’ha dit, serà el pròxim divendres, 21 de novembre, a les 20 hores a la casa de Cultura de Dénia.