Després de l’anunci del trencament del pacte de govern entre PP i CU, el portaveu de Compromís per Dénia, Josep Crespo, assegura que la guerra interna entre els dos partits l’ha patida la ciutadania durant els tres anys i mig que ha durat aquesta unió de govern i que aquest trencament només suposa una “batalleta més”. Per al regidor, els dos partits que han governat Dénia durant tot aquest temps “no han tingut en compte per a res els ciutadans, només s’han guiat per interessos personals i polítics, la ciutat ha estat tot aquest temps paralitzada per la seua culpa”.
Per a Compromís, tot el que han fet durant aquesta setmana és només la representació d’una obra de teatre ja que el PP ara es desfà de CU però si en les pròximes eleccions li torna a fer falta es reconciliaran i faran com si no haguera passat res.
El coportaveu de Compromís per Dénia, Rafa Carrió, assegura que “la paràlisi de la ciutat, les picabaralles de Pepa Font i Ana Kringe i la continua inestabilitat han sigut un desastre per als veïns de Dénia, la qual cosa demostra la irresponsabilitat d’amdues”.
Davant aquest trencament, des de Compromís reflexionen com difícil serà ara per a CU, que ha sigut la “marca blanca del PP”, explicar que ja no són la mateixa cosa després de 5 anys i mig de matrimoni (ja que Pepa Font també va ser regidora del PP). Per a Compromís, el control de l’urbanisme local ha fet que el PP i CU es barallaren pel planejament urbanístic de la ciutat.