Compromís qualifica de ‘falta de respecte a la ciutadania’ la visita de Fabra a Dénia sense avisar.

Crespo presenta una moció per demanar que s’avise a l’oposició de les visites institucionals.

Demanaran una cita amb Kringe perquè Mònica Oltra i Enric Morera signen en contra de les prospeccions petrolieres.

A propòsit de la visita sorpresa el passat divendres, 18 de juliol, del president de la Generalitat Valenciana, Alberto Fabra, a la llotja de pescadors de Dénia, Compromís per Dénia, ha qualificat de “falta de respecte a la ciutadania”, que vinga a la ciutat sense informar els partits del govern i de l’oposició i sense cap motiu aparent, “amb la feina que hi ha per fer a la ciutat”. Després d’aquesta visita sorpresa, el malestar generat ha sigut ben visible. No s’entén que amb les necessitats històriques que té la nostra ciutat d’inversions del Consell, i tot el que se li pot demanar al cap del Consell, tant per part de l’equip de govern com de l’oposició, no s’avise de la seua visita.
El coportaveu de Compromís per Dénia, Rafa Carrió, ha expressat el seu malestar sobretot perquè el president Fabra haguera pogut aprofitar la visita per parlar de l’alliberament de l’AP-7, dels diners del Pla Confiança, del conveni de la Reserva Marina o del centenar de mancances que Dénia té ara mateix. “Ja que va anar a la llotja de pescadors a prémer el botó de la subhasta de peix, haguera pogut aprofitar per donar suport a aquest col•lectiu i signar el manifest en contra de les prospeccions petrolieres, pel contrari, Kringe només ha demostrat servilisme de cara el seu partit”, ha expressat Carrió.
Compromís ha anunciat que demanarà una citació a l’alcaldessa per a què els seus representants a les Corts, Mònica Oltra i Enric Morera, vinguen a signar en contra de les prospeccions petrolieres perquè “nosaltres no ens amaguem de dir que no volem aquestes pràctiques a les nostres costes i no com el PP que diu una cosa davant de les càmeres però després vota en contra de la proposta que Compromís va presentar a les Corts per a intentar que no facen les prospeccions”.
El regidor de Compromís, Josep Crespo, ha qualificat de “lamentable” que el vicepresident Císcar i el president Fabra passen per Dénia, dinen i se’n vagen sense haver fet res amb totes les mancances que té la ciutat. Per tot això, ha anunciat que ha presentat una moció per a què sempre que vinga a Dénia algun càrrec institucional s’avise a tot l’equip de govern per a que això no torne a passar.
Crespo ha explicat que va rebre un missatge el mateix dia pel matí anunciant la visita de Císcar a la Llotja però que en cap moment va saber que també venia Fabra, “sembla que tenen por de anunciar que venen a un lloc on ells mateixos saben que no han fet el que tocava des de fa molts anys i el que no entenc és com l’alcaldessa no aprofita per fer-se la foto a Fabra signant pel ‘Dénia diu NO’, com fa cada dia amb les associacions locals, serà perquè eixa foto no els interessa tant, en canvi és la foto que la ciutadania es mereix, ja que ells són els últims responsables per defensar les nostres costes”, ha explicat Crespo.
Compromís considera, a més a més, que les baralles a les xarxes socials entre els socis de govern PP i CU només fan que perjudicar a la ciutadania. “El que han de fer és complir els seus compromisos i projectes, si no estan disposats a treballar per Dénia que se’n vagen i deixen el seu lloc a altres que sí que tinguen un mínim de respecte per la ciutadania”, ha conclós Rafa Carrió.