Compromís ha abordat dos temes d’actualitat en la roda de premsa celebrada hui dimecres. Per una banda, el regidor i portaveu a l’Ajuntament, Josep Crespo ha criticat durament la política econòmica de l’equip de govern, sobretot després de l’aprovació dels pressupostos, i per l’altra, el coportaveu de Compromís, Rafa Carrió, ha instat al PP local a què moga els fils que haja de moure per impedir que les prospeccions petrolieres a les nostres costes tiren endavant.
Carrió ha explicat la postura de Compromís des de que començara aquesta polèmica de les prospeccions, ja que al contrari que PP i PSOE, que han anat canviant d’opinió depenent si estaven o no al govern, aquesta formació sempre s’ha mostrat contrària a aquestes pràctiques que tan negativament afectarien el medi ambient. “Les conseqüències econòmiques i medioambientals serien irreversibles per a Dénia i això repercutiria inevitablement en el turisme i l’economia d’aquesta ciutat; aquestes pràctiques s’han de parar el més prompte possible”, ha explicat Rafa Carrió.
Compromís fa pocs mesos va presentar una Proposició No de Llei a les Corts per tal que Medi Ambient fera un informe negatiu sobre les prospeccions i el PP va votar en contra. Per això mateix, Compromís no entén com ara des del PP local s’ha rellançat la campanya de Dénia diu NO i com la mateixa alcaldessa ha afirmat que en octubre es valoraria el resultat d’aquesta campanya. “Arribarem massa tard, quan vullguen fer alguna cosa ja no es podrà fer res, i llavors ens haurem de penedir. El PP només ha fet aquesta campanya en clau electoral, però sap que les prospeccions es faran igualment”.
Per la seua banda, el portaveu de Compromís per Dénia, Josep Crespo ha fet unes declaracions al voltant dels pressupostos aprovats en Dénia fa una setmana i sobre la política econòmica del PP i CU. “Durant tota la legislatura hem votat en contra de les seues polítiques econòmiques perquè el seu únic objectiu és ofegar els ciutadans a impostos, la pressió fiscal que exerceixen sobre la societat és molt gran i nosaltres som l’únic partit que sempre ens hem mantingut ferms al nostre plantejament”, ha explicat el regidor.
Respecte als pressupostos, Crespo ha criticat que any rere any s’han dedicat a copiar i enganxar els de l’any anterior sense tindre en compte la situació socioeconòmica de cada moment. Per això, Compromís no ha presentat mai esmenes o al•legacions, perquè segons ha explicat el regidor, mai no s’han tingut en compte les propostes d’aquest grup municipal, ni tan sols a les comissions. “No es poden entendre uns pressupostos en clau social, perquè no baixen els impostos, no retallen en consum elèctric ni telefònic, ni tan sols en correu postal”, ha conclòs Josep Crespo.