El regidor i portaveu de Compromís per Dénia, Josep Crespo, ha plantejat en roda de premsa una proposta per al regidor d’Hisenda, Vicente Chelet, que consisteix en una baixada de l’IBI per a 2014 i no per a l’any d’eleccions, com ell ha anunciat. El grup Compromís ha fet càlculs i estima que la baixada d’almenys un 1% aquest impost podria estar compensada amb la reducció de càrrecs de confiança i la reducció a la meitat de tots els secretaris de grup. “La baixada de sous dels regidors encara possibilitaria més una baixada dels impostos per al pròxim any, el que suposaria escoltar els ciutadans i no ofegar-los amb les taxes”, ha explicat el regidor.
La proposta i els càlculs de Josep Crespo són els següents: si s’han ingressat 19.500.000 euros amb l’IBI en 2013, la baixada d’un 1% suposaria deixar d’ingressar 194.000 euros. Aquests ingressos de menys s’haurien de compensar baixant altres despeses. Els càrrecs de confiança suposen una despesa total de 239.000 euros. Si es baixen els sous dels secretaris de grup del PSOE, PP i CU a la meitat, s’estalviarien 33.792 euros anuals. I l’eliminació d’alguns càrrecs de confiança podria ser de 110.000 euros. Si a això se li resta un 33% als 150.000 euros, el total seria d’un estalvi de 194.000 euros aproximadament.

IBI 2013 19.500.000 €_______ 1%=194.000€
Reducció càrrecs confiança = 110.000€ (del total 239.609 €)
Reducció secretaris grup mitja jornada= 33.792 €
Reducció 33% dietes= 50.000 € (del total 150.000 €
Total: 194.000 € aproximadament
Si, a banda d’aquest estalvi, els sous dels regidors patiren també una baixada, encara es podria baixar més l’IBI, segons els càlculs de Compromís.
Amb aquesta proposta, Compromís per Dénia pretén demostrar que la proposta electoralista del regidor d’hisenda de baixar l’IBI en 2015, just l’any de les eleccions municipals, té una solució que afavoriria els ciutadans un any abans, d’aquesta manera s’estaria escoltant les reivindicacions dels veïns i no ofegarien tant la ciutadania.
Josep Crespo ha explicat també que fins i tot l’equip de govern es podia plantejar baixar més els impostos, si es té en compte l’estalvi de llum que s’està estudiant o l’estudi de SUMA.
A banda d’aquesta proposta, el regidor de compromís ha animat al senyor Chelet a presentar prompte els pressupostos per a 2014 per tal que l’oposició els puga estudiar amb temps i presentar les propostes que calguen, així com també ha demanat que es convoque en temps i forma el Consell de Participació.

REIVINDICACIÓ PEL TREN
En un altre ordre de coses, el regidor Josep Crespo ha volgut contestar a les declaracions de Vicente Chelet en les quals acusava a Compromís d’electoralistes i de no haver donar suport quan calia a les manifestacions pel tren Dénia-Gandia. “El regidor d’Hisenda està mentint descaradament, ell és lliure d’anar o no a la concentració que nosaltres vam convocar però no ens pot acusar de ser electoralistes, perquè enguany no hi ha eleccions, i tampoc de no haver donat suport a les manifestacions que ells van organitzar, quan realment no és així, Compromís sempre ha reivindicat aquesta infraestructura tan necessària per a Dénia”, ha declarat Crespo.