El portaveu de Bloc-Compromís l’Ajuntament de Dénia, Josep Crespo, ha presentat davant la premsa este matí les tres mocions que portarà al plenari del mes de juny. Les propostes són les següents: l’obertura dels menjadors escolars durant els mesos d’estiu a causa de l’alt nivell de pobresa infantil, la implantació d’un nou model energètic a Dénia i la solidaritat de l’Ajuntament de Dénia amb el col•lectiu de Lesbianes, gais i transsexuals.
Pel que fa a la primera moció, Josep Crespo ha explicat que “en un context com l’actual, no pot ser que la pobresa infantil estiga invisible en el discurs polític, és per això que es fa especialment necessari posar els xiquets i xiquetes i a les seues famílies en el cor de l’agenda política”, i per això exigirà a l’Ajuntament que òbriga els menjadors escolars durant els mesos d’estiu a Dénia i que s’habilite de forma immediata la partida pressupostària per fer front a aquestes despeses.
Respecte a aquesta demanda, el regidor s’ha lamentat de la notícia que s’ha conegut hui de que la Conselleria d’Educació ha ampliat les beques de menjador als centres concertats en detriment dels públics. “El que pretén aquest govern del PP és afavorir l’ensenyament privat i concertat i fer més grans les diferències entre els xiquets amb més i menys recursos”, declara Crespo.
La segona moció que ha presentat l’edil de Bloc-Compromís demana a l’Ajuntament que implante un nou model energètic menys contaminant que l’actual i demana una série de mesures que s’haurien d’acomplir per portar endavant aquest model, com ara reduir la il•luminació pública o realitzar campanyes de conscienciació d’erstalvi energètic.
Per últim, aprofitant que el pròxim 28 de juny se celebra el Dia Internacional de l’Orgull LGBT, també conegut com Dia de l’Orgull Gai, Bloc-compromís vol demanar a l’Ajuntament que se solidaritze amb totes les persones perseguides arreu del món per la seua condició sexual i l’insta a penjar la bandera del moviment LGTB, la bandera multicolor, en un lloc visible de la institució per mostrar la seua solidaritat.