El grup Bloc-Compromís de Dénia ha mostrat la seua preocupació per l’anunci del president del Consell Alberto Fabra la setmana passada en Calp de l’adjudicació de l’estudi de viabilitat econòmic-financer del Tren de la Costa. El regidor Josep Crespo ha lamentat que una vegada més es presenten estudis de viabilitat i es fan la foto però no s’emprén cap acció ni s’hi assigna cap partida: “Estem farts de que es presenten estudis de viabilitat des de fa anys i que no s’assigne cap partida pressupostària al projecte en sí del tren que sembla que no arribarà mai a Dénia”.
De fet, el passat mes de desembre el PP va rebutjar l’esmena presentada per Compromís als pressupostos de la Generalitat Valenciana en la qual es demanava una partida per a l’execució de la línia de tren entre Dénia i Gandia. Davant aquesta situació, el BLOC-Compromís de Dénia responsabilitza el PP que governa a l’Estat Espanyol, a la Generalitat, a la Diputació i a l’Ajuntament de Dénia, per no haver mogut ni un dit per fer que aquest projecte tant necessari per al País Valencià estiga totalment paralitzat.
Josep Crespo afirma que aquesta actuació “desprestigia la classe política, ja que des de fa més de vint anys que tant PP com PSOE ens han enganyat venent fum, demanant el tren de cara a eleccions i amagant-se a l’hora de la veritat”. Crespo ha manifestat que creu en la necessitat de l’arribada del tren a Dénia, no tan per la connexió amb Gandia sinó per la importància de què Alacant i València estiguen unides per una xarxa ferroviària. “Dénia no ha de ser final de trajecte, sinó una parada d’un tren de la costa que continue a les dos ciutats més importants del País Valencià, no és important la seua ubicació, això ja és responsabilitat de la Conselleria, i així ho decidiran els seus tècnics, el que és important és que es faça el tren i que es faça prompte”.
Josep Crespo ha criticat també que el PP tant a Dénia com a la Generalitat només s’han dedicat a fer promeses que després no han complit i que han servit per maltractar Dénia i la comarca.