El portaveu del Bloc-Compromís de Dénia, Josep Crespo, ha presentat dos mocions per al pròxim plenari del mes de gener, una per a demanar al govern central que gestione la reciprocitat de les emissions de TV3, RTVV i IB3 en el conjunt del domini lingüístic i l’altra per demanar la retirada de l’esborrany de la llei educativa proposada pel ministre Wert.
La primera moció demana al govern central que faça totes les gestions necessàries per a regular la llei de televisió sense fronteres i garantir les emissions en la nostra llengua pròpia en el conjunt del domini lingüístic de TV3, RTVV i IB3TV i demanant al Consell un acord de reciprocitat amb la Generalitat de Catalunya pel que fa a les emissions de TV3 i els altres canals públics catalans i Canal 9 i la resta de canals públics valencians, que permeta que tots siguen rebuts en el conjunt del territori valencià i català. Tot açò arran de la sentència del Tribunal Suprem a favor de les tesis d’Acció Cultural del País Valencià declarant incompetent al govern valencià del PP per decidir quines senyals televisives es poden emetre al País Valencià i quines no.
L’altra moció sobre és l’esborrany de l’avantprojecte de la Llei Orgànica de Millora de la Qualitat Educativa (LOMQE) per part del Ministre d’Educació, Cultura i Esports, Sr. Wert, que, segons el parer de Bloc-Compromís, la seua aprovació significaria un perillós retrocés en la qualitat de l’educació i que atemptaria contra la cohesió social, amb propostes més pròpies de l’etapa predemocràtica. Per això Bloc-Compromís demana la retirada de l’esborrany de forma contundent, acudint, en cas de negativa, als Tribunals, i demana que qualsevol reforma del sistema educatiu es faça amb la participació de tota la comunitat educativa i el diàleg.