BLOC-Compromís demana que continue la patrulla de vigilància de la reserva marina del Cap de Sant Antoni

Davant les sospites d’una possible retallada pressupostària de la Conselleria de Medi Ambient en la patrulla de vigilància de la reserva marina del Cap de Sant Antoni, el BLOC-Compromís de Dénia, demana la continuïtat d’aquest servei i insta a l’equip de govern a intervindre en aquest assumpte d’importància vital per al territori i el turisme de Dénia. D’altra banda, el regidor Josep Crespo, ha criticat la falta de participació ciutadana en la redacció del Pla General.
El secretari local del BLOC-Compromís de Dénia, Sebastià Garcia, ha lamentat que la Conselleria de Medi Ambient, Infraestructures i Territori s’haja plantejat suprimir la patrulla de vigilància en la reserva Marina del Cap de Sant Antoni. Garcia ha destacat la important tasca que s’ha fet en aquesta zona gràcies a la sua actuació des que es va implantar, com ara evitar la recuperació d’algunes espècies marines com ara les zones coralines, o els dofins i balenes. “La patrulla controla la pesca furtiva i també ha salvat embarcacions i surfistes. Acabar amb aquest servei incideix de manera molt negativa en el territori i també en el turisme de Dénia, ja que oferir qualitat en el territori atrau turisme de qualitat”, ha explicat el secretari local.
Sebastià Garcia demana la continuïtat d’aquest servei i insta a l’equip de govern a que hi intervinga, ja que encara “no ha obert la boca” al respecte. El BLOC-Compromís, a més a més, ja va presentar una esmena per a que s’augmentara la partida destinada al Parc Natural del Montgó i la Reserva Marina de Sant Antoni als pressupostos de la Generalitat.
Pla General
El regidor del BLOC-Compromís, Josep Crespo, s’ha queixat també de les poques oportunitats que tindrà la ciutadania per a opinar del Pla General ja que només tindran dret a opinar on pot anar l’estació de trens o si es vol més o menys sòl urbanitzable.
Crespo assenyala també que el que s’ha fet fins ara en la redacció del Pla General és una “tasca molt fàcil”, “només es tracta de pintar el plànol de colors, però això no servirà de res si després no es fan inversions com toca”. El regidor s’ha referit sobretot al polígon, no serveix de res que es pinte sòl industrial si després no s’inverteix per a millorar l’activitat industrial.

Arxivat en: Urbanisme i Medi Ambient

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *