Després del plenari extraordinari, del dilluns 5 de novembre, a l’Ajuntament de Dénia, el grup Bloc-Compromís ha fet una valoració negativa de les mesures que prendrà l’equip de govern local.

El seu portaveu, Josep Crespo, ha fet referencia al pla director de sanejament criticant que “el procés no s’haja obert a altres empreses, i que si això s’haguera fet l’Ajuntament hauria pogut valorar l’oferta més econòmica”, a més assegura que la taxa del clavegueram l’acaben pagant qui fan us d’este i qui no, i ha remarcat que “les taxes es fan pagar per utilitzar una infraestructura, exclusivament. I no es pot fer pagar una taxa a qui no utilitza el servei”.

L’edil de Bloc-Compromís també ha fet menció al segon punt de l’ordre del dia, “l’aprovació inicial de la modificació de les ordenances fiscals”, explicant que la “baixada de l’IBI del 5% és totalment insuficient, i suposa una burla si va acompanyada d’un augment en la taxa del fem i la creació de la taxa del clavegueram”. Crespo posa en dubte les prioritats de l’equip de govern, “quan estos estan asfixiant econòmicament als veïns de Dénia”.

Crespo ha volgut fer referència a les paraules de Pepa Font, que duran el plenari ha parlat de “pressupostos més socials”, i l’edil nacionalista posa en dubte que uns pressupostos que graven més als ciutadans puguen ser més socials. Sobre els pressupostos de 2013, Crespo recalca que “des de l’equip de govern podrien haver explicat en que retallen ells i després dir-li als ciutadans on més van a sagnar-los”.