Bloc-Compromís, ha volgut eixir al pas de les declaracions de la Sra. Kringe al respecte del Plan Confianza. Des del partit, posen en dubte que esta subvenció puga arribar a la població de Dénia, i han posat l’accent en que es basen les es dades que apareixen als Diaris Oficials de la Generalitat Valènciana. Per tant, demanen una rectificació a la Sra. Kringre entenent que està contradient els propis documents oficials.

Si s’està actuant fora de l’oficialitat caldrà que done explicacions en base a que arguments es sustenta i quins son els terminis que per dur a terme l’entrega de projectes i la finalització del mateix”, i han continuant asseverant que, “actuar d’esta manera, sense demostrar cap document que avale el que estan dient, és un parxe de dubtosa credibilitat”.

Des de Bloc-Compromís li demanen a l’Alcaldessa de Dénia que llegisca els Diari Oficial de la Generalitat Valenciana, on parla del Plan Confianza, i “deixe de marejar als veïns i veïnes de Dénia”. A més asseguren que l’actuació de l’Alcaldessa pot crear un greuge comparatiu amb la resta de poblacions, que sí s’han ajustat als terminis, inclús, amb aquelles poblacions als que se’ls ha negat la substitució del projecte.

En el DOCV 6680/ 28.12.2011 explica:
Excepcionalment, aquells projectes aprovats en el marc del Pla Especial de Suport a la Inversió Productiva en Municipis de la Comunitat Valenciana que, per causes sobrevingudes després de la seua aprovació, no puguen executar-se, podran ser substituïts per un altre o altres projectes, l’import total dels quals siga igual a aquell que no va poder executar-se.
Amb este fi, els ajuntaments hauran de presentar, en un termini que finalitzarà el 31 de gener del 2012, informe raonat i justificatiu sobre les causes sobrevingudes que impedixen l’execució del projecte.
La conselleria competent en matèria d’hisenda resoldrà sobre la procedència de la substitució en un termini que finalitzarà el dia 29 de febrer del 2012.
Autoritzada la substitució, els ajuntaments presentaran, per via electrònica, sol·licitud d’autorització del nou projecte o projectes en un termini que finalitzarà el 30 de març del 2012.
* Termini de justificació de projectes.
– Els ajuntaments hauran d’acreditar la realització de les inversions d’acord amb els terminis i pels imports establits en la resolució.
– Es prorroga fins al dia 30 d’abril del 2013 el termini per a l’acreditació de la finalització de les obres .

Crespo, considera que si l’Alcaldessa està tractant este tema en converses privades, està faltant el respecte als documents oficials de la Generalitat, i per tant a tots els valencians i valencianes. Crespo explica que esta forma de fer és la culminació d’una molt mala gestió de l’Ajuntament.

L’edil, amb to irònic, ha agraït a l’Alcaldessa que després de mesos sense respondre a les seues preguntes sobre este tema a les comissions i plens, haja dit alguna cosa al respecte. També ha fet referència a les paraules de la Sra. Kringe sobre la intenció de passar els projectes per l’Agenda Local 21, ha asseverat que justament això és el que se’ls ha reclamat des del partit, per accelerar el procés, i han estat donant llargues. En este sentit Crespo recorda que si hagueren passat el projecte de la Nau per l’Agenda Local, ara no estaríem en esta situació. I explica que un altre òrgan com és el consell de participació, format per les associacions de veïns es va posicionar en contra. Crespo també es pregunta si sra. Kringe farà igual que amb la decisió de l’Agenda local sobre l’us de l’antiga llotga, i acabarà fent el que volen sense tindre’ls en compte.

Si hem de colpejar el vesper per a que els veïns tinguen explicacions, cap problema, ahí estarem per al que faça falta”, ha assegurat Crespo.